Jan Klopman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Ouderling reageert op dodelijke corona-uitbraak: "We hebben ons aan alle richtlijnen gehouden"

“Zelfs als je de maatregelen in acht neemt, kan het misgaan. Voor onszelf hebben we besloten om nog verder af te schalen met een handjevol bezoekers.” Jan Klopman (foto boven) had zich de feestdagen als kerkenraadsvoorzitter van de protestantse gemeente in Biddinghuizen anders voorgesteld. Door een corona-uitbraak kwamen twee tachtigers uit de kerkelijke gemeente om het leven. Een derde persoon ligt nog in het ziekenhuis.

Toen een klein groepje gemeenteleden op 15 december voor de kerstdienst het lied 'Ere zij God' op wilde nemen ging het mis. Een van de deelnemers was, zonder het te weten al besmet met het virus. Pas de volgende dag werd dit gemeentelid ziek. Ondertussen had het virus ook andere mensen getroffen. Ook Klopman, aanwezig tijdens de desbetreffende bijeenkomst, kreeg corona. Omdat het om een relatief milde variant ging, bleef de schade in zijn geval beperkt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Niemand valt hier iets te verwijten. Ook bij niet kerkelijke opnames kan het misgaan. Maar op Facebook wordt weer aardig kerkje gepest naar aanleiding van dit bericht in De Telegraaf. Ach, ze weten niet wat ze doen.
A
Gecondoleerd met het verlies, veel sterkte gewenst voor de gemeente.

Wat een verdrietige gebeurtenis.
K
Geloof is nu eenmaal geen verzekering tegen onheil. Eerder een kans op.

Het enige wat men in deze misschien anders had moeten doen, is dat twee mensen uit de meest kwetsbare groep aanwezig waren. Maar dat is toch ook weer een keuze die men zelf moet maken.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen