patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 januari 2021 door Patrick Simons

Mislukte christenen

Door mijn werk als redacteur van CIP.nl word ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met bijzondere verhalen over vervolgde christenen wereldwijd. Christenen in Noord-Korea, Iran en grote delen van Afrika die, dankzij God, de kracht en de moed hebben om vol te houden. Je zou het bijna ‘succesverhalen’ noemen.

Bijna.

Zo’n succes is het namelijk niet als je familie voor je ogen in de brand wordt gestoken, je moeder wordt ophangen of een heel dorp met een machinegeweer wordt neergemaaid. Gewoon omdat ze christenen zijn.

Er zijn bovendien ook heel veel christenen die niet volhouden. Ik moet denken aan Peter Oosterhuis, een christelijke hulpverlener die in Afghanistan 6 weken lang ontvoerd was. Door de ‘succesverhalen’ die hij altijd hoorde had hij zich voorgenomen kleur te bekennen als hem gevraagd werd of hij christen was. “Maar met het mes op mijn keel was mijn antwoord compleet verkeerd”, vertelt hij achteraf. “Ik zei dat ik moslim was. Puur om mijn eigen hachje te redden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Patrick Simons
- Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?
- De week van de waarheid, de dood is in het land: God wees met ons
- Door homoseksualiteit geobsedeerde christenen zijn hypocriet
- Vrijheid van meningsuiting geldt niet in Nederland als je voor het leven bent
- Bol.com vindt 'slachtoffers' Zwarte Piet belangrijker dan christenen en joden
Meer over Patrick Simons »

Reacties

K
Gods genade is altijd groter. Zelfs zo groot dat je eigen geloof helemaal niet zo relevant is. Van alle denominaties zijn de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Oud Gereformeerde Gemeente zich misschien nog wel het meest bewust wat genade in houdt: namelijk dat alles van God komt en wij niets kunnen bijdragen. Alleen hebben ze het waanzinnige idee dat God een wereld schiep waarbij 99 schapen verloren gaan en 1 wordt gered. De werkelijkheid is dat God alle schapen wil redden en een enkel schaap dat niet wil.
Amen.Sterker nog: focussen op Gods genade jegens ons falen is vele malen belangrijker dan focussen op wat wij allemaal wel niet goed kunnen doen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events