Albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 januari 2021 door Albert van der Heide

Corona is dus de schuld van christenen!?

Moet je als gemeente nog wel samenkomen? De druk neemt telkens toe. Iedere week stappen journalisten, gewapend met een telraam, op zondagmorgen de deur uit om gelovigen te tellen die ter kerke gaan. Ervaringsdeskundige dhr. Grapperhaus vertelt gelovigen dat ze rekenschap aan God zullen moeten afleggen. Cabaretiers maken kerkgangers eindeloos belachelijk. En het RIVM publiceert doodleuk cijfers, vanaf de biblebelt, waar het voor hetzelfde RIVM op een ander moment een cijferloos raadsel bleef dat er zoveel mensen met een islamachtergrond op de IC’s lagen.

Er moet en zal een zondebok gevonden worden in de maatschappij. En die is in Nederland eenvoudig te vinden. Christenen die vaak nog wat nuchterder en minder beïnvloedbaar zijn door angst en media dan de rest van de Nederlanders. Voor wie het hele coronagebeuren niet een angst- en controlereflex te weeg brengt, omdat ze nuchter maar zeker weten dat hun leven uiteindelijk veilig is in God. Maar steeds meer mensen lijken ervan overtuigd: Corona is de schuld van christenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Albert van der Heide
- Je hebt geen enkel recht om Jezus af te wijzen
- Niet meer zingen? Een prachtkans!
- God maakte op de Pinksterdag duidelijk dat Hij racisme haat
- Prestatiedwang: een neiging waarvan je verlost mag worden
- Albert van der Heide: profetisch woord voor 2020
Meer over Albert van der Heide »

Reacties

M
Amen! Prachtig verwoord en het helpt mij om er op een gezonde en Bijbelse manier tegen het samenkomen aan te kijken.
J
Prachtig stuk waar ook ik amen op zeg , als we onze redding van mensen moeten laten afhangen is het een verloren zaak, Geestelijke gezondheid is zoveel meer belangrijk dan lichamelijke gezondheid , maar een gelovig gebed vermag veel, wat bij mensen onmogelijk is is mogelijk bij God. We buigen weer massaal voor het beeld dat wereld heet, maar God ZAL beschermen diegene die weigeren te buigen, die het van Vader verwachten in plaats van de herbouwers van de toren van Babel !

God zal je zegenen, Albert van der Heide !
K
Als God van ons vraagt hem te geven wat hem toe behoort, is dat dan één of twee uur samenkomst op zondag. of is dat heel ons leven? Ik denk eerder dat laatste dan dat eerste.

Samenkomen is belangrijk en ik hoop dat dat over een paar maanden weer kan, maar onder de huidige omstandigheden kies ik er voor thuis te blijven. Niet voor mij zelf, maar wel voor mijn kwetsbare naasten. Ik geloof niet in een Goddelijke opdracht die het leven van anderen in gevaar kan brengen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events