corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Twee coronadoden na opnames online kerkdienst in Biddinghuizen: "We voelen ons machteloos"

In Biddinghuizen zijn in december zeker tien gemeenteleden van een protestantse gemeente (PKN) besmet geraakt met het coronavirus. Dit gebeurden toen er opnames gemaakt werden voor de online kerkdienst van de gemeente. Inmiddels zijn er twee van de besmette gemeenteleden overleden. Dat melden diverse media.

De Protestantse Gemeente houdt zich volledig aan de adviezen van de overheid en organiseerde daarom online kerkdiensten. De diverse onderdelen van de kerkdienst worden niet tegelijk opgenomen. Toen een klein groepje gemeenteleden op 15 december voor de kerstdienst het lied 'Ere zij God' op wilde nemen ging het mis. Een van de deelnemers was, zonder het te weten al besmet met het virus. Pas de volgende dag werd dit gemeentelid ziek en werd dit ook gemeld aan de kerk. Toen waren de anderen echter ook al besmet geraakt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Hoe naar het ook is, zo te horen valt deze gemeente niets te verwijten. Het leven is niet maakbaar. We hebben niet alles in de hand. Het ergste wat we nu kunnen doen, is proberen de schuldige aan te wijzen. Elk jaar overlijden in Nederland duizenden ouderen aan griep. Nooit eerder gingen we dan op zoek naar wie hem of haar heeft aangestoken, ook al waren we dan net zo verdrietig om het verlies. De lading van schuld zou er bij christenen onderling niet moeten zijn. Het is ook zonder dat al erg genoeg voor deze gemeente.
J
Hoe oud waren deze menen
O
Dit laat opnieuw zien dat we niet alles in de hand hebben. Ook al doe je nog zo je best in het naleven van alle maatregelen. De mens wikt, God beschikt. Ik hoop niet dat dit gaat leiden tot vingerwijzen. Daar schiet niemand iets mee op, zeker niet in deze tijd waar 'angst' en 'schuld' regeert.
Toon meer reacties (13)