Arjan de Kok
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Hendrina de Graaf

Arjan de Kok blijft Forum voor Democratie trouw: "God staat boven alle partijen"

Sinds de oprichting zit hij al bij de partij. Een buitenbeentje is hij niet. Christen zijn: daar is alle ruimte voor. Sterker nog, de partijleider is geïnteresseerd in christelijke denkbeelden. Toch krijgt hij geen steun van een groot deel van de christelijke achterban. Een gesprek met Arjan de Kok (58), christen en fractievoorzitter van Forum voor Democratie Gelderland.

We hebben afgesproken in Arnhem, in het nagenoeg lege provinciehuis van Gelderland. De Kok heeft een zaaltje gereserveerd in de oude Sabelspoort. Het is één van de vier stadspoorten van Arnhem en sinds de jaren ‘50 bij het provinciehuis getrokken. Om het zaaltje te bereiken, moet je jezelf verkleinen om door de deuren te kunnen. Aangekomen in het zaaltje, wordt je blik als vanzelf getrokken naar de boekenkasten. Tegen de wanden staan ze, kasten vol publicaties van de Staatscourant. We zitten aan een lange tafel onder een hoge, donkerbruine zoldering. Vanuit de verte klinkt af en toe beiaardmuziek. Arjan zit er ontspannen bij, in pak, met op zijn revers een FvD-speldje.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

g
Goede diagnose van De Kok. Mijn droom zou een kabinet vd Staai / Baudet / Segers zijn. Dat zou dan ook direct betekenen dat de CU wat minder links wordt. Rechts of links, hoop dat christelijke partijen goed vertegenwoordigd blijven.
Hopelijk dat onze christenbroeders bij FvD een evangeliserende invloed hebben op hun partijgenoten en navolgers van Jezus mogen worden en Hem aanbidden ipv Baudet.
J
Kees, je bent dus ook al de weg kwijt. Je hebt het al opgegeven. Jammer. Ik ben ook nog lid van Forum en ben het helemaal eens met Arjan de Kok. En ben ook blij met de SGP. Deze twee partijen moeten we steunen om “ de linkse kerk” te bestrijden. Je haalt op deze manier het paard van Troje binnen. Echte vluchtelingen uit oorlogsgebieden mogen komen. Maar doe hier dan ook mee in onze maatschappij. FvD heeft een goed programma en wat minder naar MsM en Npo luisteren. Maar bovenal:de mens wikt, God beschikt. Gegroet.Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen