Fred de vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 januari 2021 door Fred de Vries

Youp had zijn tiende Oudejaarsconference nooit moeten doen

Eén van dé tradities waarin ons kleine kikkerlandje uitblinkt, is het feit dat er elk jaar op de laatste dag een Oudejaarsconference is. Wim Kan deed dat al en is er groot mee gewor-den, Freek de Jonge mocht een aantal keren en Youp van 't Hek is wat dat betreft de absolute koning van deze eeuwenoude traditie, die in 1638 begon met de opvoering van Gijsbrecht van Aemstel.

Het is geen onderwerp dat geschikt is voor dit medium en dit mag onder christenen nooit hardop worden gezegd, maar ik ben groot fan van Youp. Eerlijk gezegd leen ik hier wel eens wat van hem, zij het ietwat verbasterd. Waarschijnlijk fronsen er op dit ogenblik in verschrikte stand vele wenkbrauwen, vinden sommigen van u dat ik me direct moet in-schrijven voor een twaalfstappen tellende bevrijdingspastoraat.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Ook Urk en Krimpen hebben recht op rustige Paasdagen
- Misschien ga ik wel op een vrouw stemmen
- Het ‘blaadje van Dieleman’: Willem Ouweneel heeft de plank behoorlijk misgeslagen
- Scheppingsverhaal wordt opgevat als complottheorie: begrijpelijk?
- Laat ik mijn geloofsleven toch maar een 9 geven
Meer over Fred de Vries »

Reacties

Voor mij onbegrijpelijk dat een christen de smerige opmerkingen en Godslasterlijke taal van genoemde cabaretier kan aanhoren, laat staan erom kan lachen. Ik prijs me gelukkig dat ik wat dat betreft een cultuurbarbaar ben.
E
leven zonder oordelen kan gewoon niet. Wat een waanzinnige christelijke leer. Paulus zegt dat je MOET oordelen binnen in de kerk. Zie 1 Kor 5 en "zij die buiten zijn zal God oordelen". Jezus zei: oordeel met een RECHTVAARDIG OORDEEL. Het "niet oordelen" van Jezus slaat op: 1. speel God niet als het gaat om te beoordelen of bepalen of iemand al dan niet naar de hel gaat. 2. oordeel niet over iemands hart, want dat kent Hij alleen. Maar oordeel over feiten en daden. Door dit niet te mogen doen ontstaat net '"roddel" en kliekvorming.

J
Armoe troef met Youp. Al lang over houdbaarheidsdatum heen. Christenen belachelijk maken en kwetsen. Volgens mij ben je dan totaal in de war. Toch de beste wensen voor 2021 en ik hoop dat dit echt Youps laatste optreden was. Groet Jan
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen