Henk van den Belt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 december 2020 door Jeffrey Schipper

Prof. dr. Van den Belt 25 jaar dominee: "Sinds Genesis 3 zijn we onderdeel van een cultuurstrijd"

“Als predikant is het mijn taak om morele verontwaardiging over huwelijk en seksualiteit te begrijpen. Ik luister om die reden vaak naar Radio 1”, maakt prof. dr. Henk van den Belt duidelijk. Komend weekend viert de bijzonder hoogleraar Gereformeerde godgeleerdheid zijn 25-jarige ambtsjubileum. CIP.nl zocht de predikant op in Woudenberg en sprak met hem over kringgebed, gereformeerde theologie en een cultuurstrijd.

Als domineeszoon groeide Van den Belt op in een pastorie. “Ik wist dan ook van jongs af aan dat het kennen van de Heere Jezus het allerbelangrijkste in je leven is. Dat was heel erg duidelijk. Als middelbare schooljongen was ik veel meer geïnteresseerd in techniek. Studeren aan de Technische Universiteit in Delft zag ik dan ook wel zitten. Geloof stond destijds op een wat lager pitje in mijn leven. Als 15-jarige jongen is daar verandering in gekomen. Mijn gebedsleven werd intenser en raakte ervan overtuigd dat de Heere Jezus ook mijn zonden heeft vergeven. Ik had sindsdien maar één verlangen: mijn leven aan Hem toewijden. Om die reden koos ik een jaar later voor de opleiding theologie.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
‘het hoeft ook niet’, want het is allemaal genade. Dat is de kern van de gereformeerde theologie en dat is heerlijk ontspannend."Kijk, dat vind ik een mooie uitspraak.
G
Dat is de kern van de gereformeerde theologie en dat is heerlijk ontspannend." Ik snap de bedoeling in de context van wat deze predikant benoemt dus daarop geen kritiek.

Ten diepste is de boodschap van GENADE ontspanned. Het moeilijke aan GENADE is dat het GENADE is.Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events