Philip van den Berg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 december 2020 door Jeffrey Schipper

Profetie is hot in christelijk Nederland: "Grote behoefte aan bemoediging en sturing"

“Onze ziel bestaat niet alleen uit ons verstand, maar ook uit ons gevoelsleven. Daarom groeit bij steeds meer christenen het verlangen naar ‘persoonlijke ontmoeting’ met God door de Heilige Geest.” Philip van den Berg merkt op dat profetie ‘hot’ is in christelijk Nederland. Om die reden doet de auteur van het boek Kamelenhaar, sprinkhanen en wilde honing onderzoek naar ‘de profeet’ in het Oude en Nieuwe Testament.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Profetie
- God, wilt U de gave van profetie alstublieft bij mij wegnemen?
- Hoe je een begin met profetie kunt maken in de kerk
- Sam Storms: "Niet jagen naar profetie is zelfs een zonde"
- De zwarte kant van profetie: hoe ontmasker je valse profeten?
- Kun je profeteren leren door oefening?
Meer over Profetie »

Klik hier om het boek 'Kamelenhaar, sprinkhanen en wilde honing' te bestellen

Reacties

Leerzaam artikel! Mijn zorg: sommige mensen vinden het ‘oefenen’ met profetie op cursussen vaak veel opwindender (‘Daar merk je tenminste iets van de Geest!’) dan het dagelijks tijd nemen voor de omgang met God in Zijn Woord. Maar wie dat regelmatig doet met het gebed in z’n hart: ‘Here, doe me U nog beter kennen. Is er een belofte, waarop ik beslag kan leggen – een bevel, dat ik moet gehoorzamen – een zonde, die ik moet opgeven – een waarschuwing, waarop ik acht moet geven? Here, wat wilt U, dat ik doen zal?’ die ontvangt veel voor zijn ziel.
G
Zeker een leerzaam artikel. Ik vind het een lastig iets. Ik geloof zeker in de HG van God en Jezus Christus. Maar waar weet ik dat dan uit?

Ik zelf wordt snel achterdochtig als sprekers al beginnen dat ze woorden op hun hart hebben gekregen van God. Als je het dan niet eens bent, ben je het tegelijk niet eens met de Geest van God. Ik hoor en zie te veel, misschien dat leiders en sprekers iets willen en dan zoeken we daar een tekst bij en vervolgens wordt achteraan gezegd God heeft dit op mijn hart gelegd. Hierover ben ik zeer kritisch op.Iemand die de genade ondervindt om vanuit de gaven van de Geest woorden te spreken zoals wijsheid, openbaring en kennis, mag ook getoetst worden op zijn geestelijke achtergrond en stabiliteit. Laat alles in goede orde plaats vinden door goed toezicht en liefdevolle correctie. Echter door openbaringen weg te laten, mis je een belangrijk aspect van wat de Bijbel ons wil geven voor de gemeente van toen en die van vandaag.

Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen