Minister Grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2020 door Redactie

Ophef in media vanwege honderden kerkbezoekers in Biblebelt; Grapperhaus waarschuwt opnieuw

'Honderden kerkgangers in Barneveld negeren oproep om thuis geloof te belijden', zo kopte De Telegraaf afgelopen weekend. Wie vluchtig leest, zal niet opmerken dat de desbetreffende Rehobothkerk zo'n 2000 zitplaatsen telt en de leden van de gereformeerde gemeenten de richtlijnen met betrekking tot corona naleven. Minister Grapperhaus (Eredienst) waarschuwt kerken die fysiek samenkomen opnieuw.

Het controleren en tellen van kerkgangers lijkt in veel Nederlandse media een bijna wekelijkse 'traditie' te worden. Ophef over de hersteld hervormde kerk in Staphorst heeft deze 'traditie' min of meer in gang gezet. Veel media meldden in oktober dat 600 kerkgangers, ondanks de coronamaatregelen tijdens zondagse kerkdiensten bij elkaar kwamen. Ondanks een uitgebreide gezondheidscheck, andere voorzorgsmaatregelen en voldoende ruimte om afstand te houden -de kerk telt 2300 zitplaatsen- zou de kerk volgens critici onverantwoord bezig zijn door relatief veel gelovigen toe te laten. Bovendien waren deze 600 kerkgangers verspreid over drie gebouwen en namen zij dus niet plaats in één en hetzelfde kerkgebouw.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wie heeft het antwoord ? na de lock down, steeg het aantal besmettingen enorm, en de opnames in het ziekenhuis. Zolang de supermarkten dik bevolkt zijn, is het beter om de kerken met relatief weinig bezoekers met rust te laten.
D
Beste Kees, deze mensen hebben smaad en laster over voor hun sporadische kerkgang (1x p/mnd ipv 8x). Zij kiezen ervoor de minste te zijn. De kerken nemen hun verantwoordelijkheid door 80/90 procent van de mensen thuis te laten kijken, maar biedt per keer voor een klein deel ervan de mogelijkheid om het fysieke element van de gemeenschap der heiligen te beleven. Zonder noemenswaardig risico. We hoeven niet bang te zijn voor symboolpolitiek om dan maar iederéén thuis te laten kijken. Regels zijn er voor de mensen, niet de mensen voor de regels.
O
De minister pleegt emotionele chantage. De geestelijke 'opbrengst' is met (kleine) kinderen echt anders bij thuis verbonden zijn dan samenkomen in de kerk. David zong niet voor niets Psalm 27, in het bijzonder vers 4-6. Om daar bij God te zijn. De minister ziet over het hoofd dat geestelijke groei en bloei ook goed is voor de algehele welbevinden van een mens, wat zo iemand weerbaarder maakt tegen ziekten. Daarbij: de kerk is nauwelijks een bron van positieve gevallen, de opbrengst van sluiten zal dus navenant zijn. Met een kanon op een mug!
Toon meer reacties (17)