Don Ceder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2020 door Don Ceder

Snelle oplossing gedupeerden toeslagaffaire noodzakelijk voor geloofwaardigheid rechtstaat

De conclusie van het rapport van de verslagcommissie dat onderzoek deed naar de kinderopvangtoeslagenaffaire is als een schokgolf door politiek Den Haag gegaan. Het rapport ‘ongekend onrecht’ is kraakhelder: ‘De commissie constateert dat bij de uitvoering van de kinderopvangtoeslag grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden’. Om de geloofwaardigheid van de rechtstaat te bewaken is niet alleen politieke zelfreflectie noodzakelijk, maar ook dat de gedupeerden zo snel mogelijk gecompenseerd worden.

Het handelen van de belastingdienst tegen de duizenden gedupeerden ouders was ongekend onrechtvaardig en wreed. Ouders hadden geen schijn van kans tegen een vooringenomen overheidsmachine. Naast het handelen van de belastingdienst zijn er volgens de commissie nog een aantal andere kwalijke aspecten die ervoor zorgen dat het probleem is ontstaan en tot op heden nog niet is opgelost.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Don Ceder
- Tijdelijke coronawet: noodzakelijk of vergaande inbreuk op grondrechten?
- Ik geloof in een kerk die continu de grenzen opzoekt (ook in coronatijd)
Meer over Don Ceder »

Reacties

E
Nee, Don Ceder, de geloofwaardigheid hangt niet af van een snelle oplossing voor de ouders. Natuurlijk is dat belangrijk, maar daarmee is het probleem van het toedekken, beïnvloeden, manipuleren en achterhouden van informatie niet opgelost. Dat is de kern van het verhaal. Ik hoop niet dat U als nieuwe tweede kamer lid zich met randverschijnselen gaat bezig houden, maar probeert het systemisch falen van regering en tweede kamer aan de kaak te stellen en ervoor wilt vechten om de zuiverheid en transparantie terug te krijgen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen