Daniël van Deutekom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2020 door Jeffrey Schipper

Evangelist zet streep door aanbiddingsbijeenkomst: "We willen geen cultuurstrijd"

In de openlucht met honderden mensen God aanbidden in Kampen. Dit feest gaat niet door. “Nadat er een mediahetze op gang kwam, hebben we ons teruggetrokken. Onderdeel worden van een cultuurstrijd is niet onze missie”, zegt initiatiefnemer Daniël van Deutekom nadat de burgemeester van Kampen deze week een streep zette door het evenement dat aanstaande zaterdag zou plaatsvinden. De organisatie gaat niet op zoek naar een alternatief en kiest voor een online evenement. CIP.nl sprak met de initiatiefnemer van het aanbiddingsevenement ‘Laat Ons Aanbidden’ en de gemeente Kampen over de geannuleerde bijeenkomst.

Volgens de woordvoerder heeft de burgemeester flink geworsteld met de beslissing, omdat hij vrijheid om dergelijke bijeenkomsten te organiseren heel zwaar vindt wegen. Op basis van adviezen van de GGD en politie heeft de burgemeester besloten dat een dergelijke samenkomst in deze tijd, gelet op de lockdown, niet passend is. De locatie bevindt zich bovendien achter een Albert Heijn die zaterdag naar verwachting drukbezocht gaat worden vanwege de aanstaande kerstdagen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Mensen moeten thuis afzien van bezoek, waar dat kan. Het maximum wordt twee personen, binnen en buiten, kinderen onder de 13 jaar uitgezonderd. Citaat uit de regelingen. In plaats van strijd te leveren en het eigen gelijk te verdedigen, had de organisatie vooral ook zelf al kunnen bedenken dat dit nu even niet kan. Heeft niets met godsdienstvrijheid te maken (ons wordt niets verboden om te geloven) maar alles om besmettingen te voorkomen.
T
Besmettingen buiten is niet mogelijk, het virus vervliegt direct in de lucht.Besmettingen vinden altijd plaats in slecht geventileerde ruimten, en waar teveel mensen in een te kleine ruimte bij elkaar zijn.Daarom zien wij besmettingen in de winter toenemen, ramen dicht en dicht bij elkaar.Daarom zijn de helft van de ouderen in de verpleeghuizen overleden, onvoldoende ventilatie en lucht rondpompen in plaats van verversen en afvoeren naar buiten. Mondkapjes zijn gelijk als muggen tegenhouden met kippengaas. Lees maurice de Hond en wordt wakker.
H
Het gaat de organisatie niet om om gelijk te verdedigen; daar hebben ze juist vanaf gezien. Ik vind ze wijs en steun hun oproep om God te aanbidden in de openlucht.

Zeker omdat zang wordt ontmoedigd in deze tijd. Helaas is angst de leidraad geworden en dit wordt met allerlei smoesjes in stand gehouden.

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen