Ds. A. T. Huijser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 december 2020 door Redactie

Ds. A. T. Huijser staat drie keer per zondag op de kansel: "Dan ben ik helemaal versleten"

Na drie keer anderhalf uur preken is ds. A. T. Huijser iedere zondag helemaal versleten. “Tijdens het preken geef ik me helemaal. Met heel mijn wezen ben ik betrokken. Het voelt dan alsof ik mezelf helemaal binnenstebuiten gekeerd heb.” Dit vertelt dominee in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de gereformeerde gemeente-predikant uit Sliedrecht.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
"Ik heb er echt een geweldige hekel aan als dominees bijna krampachtig bezig zijn om de dingen zo gewoon mogelijk te verwoorden, soms op het kinderachtige af. ‘Des Heeren’ moet dan ‘van de Heere’ worden, en ‘de Schepper des hemels en der aarde’, ‘de Schepper van de hemel en van de aarde"Hier valt m'n mond van open: Is dit kinderachtig...??
Wat een verschil tussen de prediking binnen de Ger.Gem. en de Brieven, waarin de apostelen zich tot de jonge gemeenten richten! In de GG klinkt in iedere preek ‘de weg der zaligheid in Christus’ door – omdat men die nog steeds niet goed kent? In de Brieven wordt Christus vooral om Zijn reddingswerk geprezen! In de GG komt het ontdekkend werk van de Heilige Geest door de wet uitgebreid aan de orde – om te voorkomen, dat men deze Redder te snel in z’n hart sluit? In de Brieven krijgen vooral de vrucht en gaven van de Geest veel aandacht.
K
De dominee heeft er een hekel aan om normaal hedendaags Nederlands te gebruiken op de kansel? Want dat is het. Verder niets populairs aan. Of denkt deze dominee dat ze bij de Statenvertaling ook al terug grepen op een vorm van Nederlands ergens uit de 12e eeuw?
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events