wilkin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 december 2020 door Patrick Simons

Vergeving is volgens Wilkin van de Kamp moeilijker voor christenen dan niet-christenen

"Ik denk dat christenen vaak bitterder zijn dan niet-christenen", zegt Wilkin van de Kamp. De voorganger en auteur heeft met ‘Hoe vergeving schenken je leven verandert’ opnieuw een bijzonder boek geschreven. Veel boeken gaan over het ontvangen van vergeving. Dit boek staat volledig in het teken van het schenken van vergeving. Vorige week vertelde hij openhartig hoe moeilijk hij het zelf vond om iemand vergeving te schenken en daardoor jarenlang met wrok rondliep. Vandaag stellen we hem enkele indringende vragen over dit onderwerp.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Misschien is het zo dat “niet-christenen” gemakkelijker “vergeven” dan “christenen” door het gebrek aan zondebesef bij “niet-christenen”? Alles moet kunnen toch? Zelf doen ze gerust ook wat een ander hen aan doet. En dan vinden ze het onbegrijpelijk dat mensen gekwetst zijn? Dan hoor je de slogan weer: “Moet kunnen toch?”En is dat wel vergeving? Is dat het niet Wilkin vd Kamp?
E
Prachtig. En het helpt mij voor mij Kerstprediking. Zo waar dat christenen het vaak moeilijker hebben om te vergeven. En rollen omgedraaid worden. Zelfs bij de geestelijke leiders. Een oudste beschuldigde mij vals 30 jaar terug. Van een affaire rond een vrouw. Onschuld al lang bewezen, maar de onverzettelijkheid van de man zorgt er voor dat onze kerk en ik nog altijd niet welkom zijn bij de Evangelische Alliantie hier. Beste Wlkin, je bent er volgens mij zelfs gaan spreken....
A
Zonder God's Geest (Trooster) in je sta je ALLEEN om vanuit de Vrije Wil voor vergeving te kiezen.

Een ongelovige reageert vooral vanuit Zielse gevoelens, die bevredigt willen worden.

Het, met Gods hulp over schakelen van NIET Willen, naar kunnen is alles bepalend, shalom
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events