Laurina de Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 december 2020 door Nienke Alblas

Laurina de Visser: "Jezus neemt verdriet niet weg, behalve als Hij dat nodig vindt"

Als rouw- en verliesbegeleider weet Laurina de Visser (32) veel over verdriet. Zij schreef het kinderboek 'Olifant op het feest' over verdriet en troosten, al is de boodschap in het boek volgens de schrijfster misschien wel treffender voor volwassenen. Uit persoonlijke en professionele ervaring spreekt de Visser met CIP.nl over rouw, verlies en troosten. Hoe kunnen we als christenen hiermee omgaan? "Ik geloof echt dat het leven mooier wordt wanneer verdriet er mag zijn. Dat er ruimte is om het te bespreken", aldus Laurina de Visser.

Het prentenboek Olifant op het feest gaat over de verjaardag van Muis. Alle dieren in het bos zijn bij elkaar gekomen om de verjaardag van Muis te vieren, maar Olifant viert niet mee. Hij is verdrietig. De dieren proberen op allerlei manieren de Olifant te troosten en te zorgen dat het verdriet weggaat. Niets helpt. Totdat Muis naast Olifant neerploft...

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om 'Olifant op het feest' te bestellen!

Reacties

Mooi herkenbaar geschreven Laurina, graag deel ik dit artikel met mensen in ons pastorale team. Voor rouw- en verdriet zijn er geen pasklare antwoorden, is een er zijn mogen met je verdriet een veel krachtiger boodschap.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events