John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 december 2020 door Jeffrey Schipper

John Piper wijst op 'zondige levensstijl' van christenen met ongelovige partner

Christenen die trouwen met ongelovigen hebben 'hun liefde voor Christus opgeofferd' en 'handelen in strijd met de leer van de apostelen en God', zo stelt de invloedrijke voorganger John Piper. De theoloog roept in een recente blog op om deze broeders en zusters uit de kerk te verwijderen.

Via zijn populaire blog DesiringGod beantwoordde Piper de vraag hoe je zou moeten reageren wanneer een christen willens en wetens met een ongelovige trouwt. In zo'n situatie rebelleert een christen volgens Piper tegen een expliciet gebod uit het Nieuwe Testament. Hij verwijst naar 1 Korinthe 7:39 waar staat geschreven dat iemand 'alleen in de Heere' kan trouwen. "Als een christen weigert om dit gebod gehoorzaam te zijn, handelt iemand in strijd met de leer van de apostelen en God", vindt Piper.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

“Hoe kan iemand Jezus als zijn of haar allerhoogste schat omarmen en de woorden van diezelfde Jezus verwerpen door een relatie aan te gaan met iemand die niet gelooft en geen genegenheid kent voor het meest waardevolle bezit van die gelovige? Een hele radicale vraag die niet populair is maar wel tot nadenken stemt.

Hopelijk komt de echtgeno(o)t(e) een keer tot bekering.

Mijn (goede?) raad zou zijn: Als je liefde hebt opgevat voor een ongelovige, … praat met hem dan óók over wat het Evangelie voor jou betekent. Als hij van je houdt, dan zal hij zich daarin willen verdiepen. Als hij dat absoluut niet wil, dan houdt hij niet echt van je. Zeg hem ook eerlijk, dat je niet met hem zult trouwen, wanneer hij niet uiteindelijk door dit Evangelie gewonnen wordt en de Heer Jezus leert kennen. Natuurlijk (!) huilt je hart, wanneer je hem dit zegt, maar je kunt beter nu huilen dan later in een huwelijk vol onbegrip.
K
Als geen ander wist Paulus dat wij niet aan de wet kunnen voldoen en dat wij niet aan de wet hoeven te voldoen, omdat Jezus dat voor ons heeft gedaan. Daarom dat Paulus schrijft dat wij vrij zijn (gemaakt) van de wet.

Het is dan ook een gigantische misvatting dat Paulus ons wetten heeft gegeven waar wij ons aan moeten houden. Wij moeten handelen vanuit Gods liefde in ons. Paulus schrijft ons wel een richting voor, maar geen absolute christelijke moraal. Het ene is beter dan het andere, maar geen goed of fout.
Toon meer reacties (31)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen