Remmelt Meijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 december 2020 door Jeffrey Schipper

Theoloog pleit voor radicale omslag: "Blindstaren op kerkdiensten is écht een drempel"

“Kerkdiensten kunnen heel inspirerend zijn, maar corona laat de zwakke kant daarvan zien. De menukaart van veel kerken is leeg. Een omslag is hard nodig.” Volgens theoloog Remmelt Meijer bevinden kerken zich op een kruispunt. Dit is volgens hem de tijd om als christenen een betere aansluiting te vinden met onze tijd. CIP.nl sprak de kerkbegeleider naar aanleiding van het boek ‘Herkerken’, dat hij samen met Peter Wierenga schreef. “Blindstaren op kerkdiensten is écht een drempel.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek ‘Herkerken’ te bestellen

Reacties

P
We hebben goud in handen, het evangelie van Christus dat een kracht van God is tot redding en bevrijding uit iedere donkere situatie. Zolang deze boodschap onder het stof ligt, kunnen we organiseren en herkerken wat we willen, maar zal de kracht van Gods Geest achterwege blijven en zal de christelijke kerk een marginaal verschijnsel blijven in onze samenleving. Er is een nieuwe Reformatie nodig! Onze boodschap zal ontdaan moeten worden van het zuurdesem van de wet, waardoor het krachteloos is geworden. www.wayofgrace.nl
J
Hier hoef je niet voor te pleiten, dat gaat toch wel gebeuren. Nu al worden we aangevallen op wat kerken allemaal doen. We moeten kleinschalig, anderen willen dat we helemaal dicht gaan. Er komt spoedig een tijd dat we zeggen: Konden we nog maar naar de Kerk samen, luisteren en zingen. Huiskringen worden denk ik de toekomst, maar dan moet ook Corona over zijn en dat is nog lang niet het geval.
P
PS Ik wil met mijn vorige reactie niet zeggen dat herkerken niet nodig zou zijn. De beweging naar meer 'gemeenschap vormen' buiten de zondagse diensten om is zeker van belang. Ik geloof wel dat als de kracht die in het evangelie van Christus ligt vrijkomt, mensen makkelijker in beweging komen en het herkerken veel makkelijker tot stand zal komen. Wat mij betreft is het een en-en verhaal. Zowel de vorm als de inhoud moeten een hervorming ondergaan. Wat mij betreft de hoogste tijd om daarin samen op te trekken.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen