Jurjen van Houwelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

19 maart 2021 door Patrick Goede

Jurjen van Houwelingen ging door een diep dal: "Ik wist niet meer dat ik getrouwd was en kinderen had"

Jurjen van Houwelingen was een succesvol ondernemer en spreker. Zijn bijdrages bij de EO in de welbekende denkstof-filmpjes maar ook op de EO-jongerendag werden allom geprezen. Daarnaast ging het hem ook met zijn bedrijf 'Go Public' voor de wind. Tot hij plotseling in coma raakte en fikse hersenbeschadiging opliep. In de Kramcast van Mark Eikema doet de vader van drie kinderen zijn bewogen levensverhaal uit de doeken: "De glans is eraf, het leven is voor mij niet echt meer leuk."

Hij had net een nieuw huis gekocht en was daar gelukkig met zijn drie jonge kinderen. Jurjen: "Mensen zeiden weleens van mij dat alles wat ik deed in goud veranderde." In 2017 krijgt de ondernemer echter steeds vaker last van hoofdpijn, vooral na inspanning. "Na het hardlopen had ik vaak barstende koppijn, ik hing dan ook regelmatig boven het toilet. Op een gegeven moment had ik een werkafspraak toen ik onderweg bij een pompstation in totale paniek mijn vrouw opbelde. Ik wist niet waar ik was, of wat er gebeurd was, een totale black-out. Ik weet daar overigens zelf niks meer van. Ze droeg mij op om iemand aan te spreken voor hulp. Uiteindelijk heeft diegene mij geholpen om 112 te bellen. Daar kreeg ik te horen dat ik verkrampte handen had, een teken van hyperventilatie. Ik werd uiteindelijk weer naar huis gestuurd en moest rustig aan doen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Het is verschrikkelijk wat Jurjen is overkomen. Zo'n begaafd man en dan opeens niets meer kunnen. Ik kan me zijn geloofstrijd heel goed voorstellen. Gisteren las ik er al over in het ND. Het raakte me en toch vind ik zijn verhaal bemoedigend. Het laat zien dat God al Zijn kinderen kan gebruiken. Gezonde, maar ook zieke, zwakke, oude en gehandicapte kinderen.Jurjen ik bid voor je!
A
Wat verdrietig voor jou Jurjen en natuurlijk voor je hele gezin. Het zal niet makkelijk zijn, ik hoop dat je door alles heen God steeds meer mag ervaren zodat je gedragen voelt.

Ik wens je Gods zegen .
Toon meer reacties (7)