annemarie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 december 2020 door Patrick Simons

Annemarie beleeft Goede Vrijdag anders dan vroeger: "Het moet een feestdag zijn"

“Goede Vrijdag was vroeger een droevige dag voor mij, maar het moest een feestdag zijn!” Annemarie Geersing vertelde vorige week over de bijzondere wijze waarop haar boek Oog in Oog tot stand kwam. Vandaag praten we met haar door over enkele bijzondere uitspraken die in het boek te vinden zijn. Het gaat daarbij onder andere over de vrije wil en hoe God mensen transformeert.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om 'Oog in Oog' te bestellen

Reacties

@ Kees, ik deel jouw mooie uitleg! Jezus is na Zijn sterven niet neergedaald in het hellevuur van Gods oordeel, maar in het dodenrijk! De mensen, die gestorven zijn vóór Christus en die op Zijn overwinning hebben gewacht, hebben daar van Hemzelf de boodschap van Pasen vernomen. Zie het Paaslied: “ 't Leven heeft de dood verslonden; wat geboeid is, wordt ontbonden. Dood, waar is uw overmacht, waar uw prikkel, waar uw kracht? 's Heren vrijgekochten hopen, want de hemel (het paradijs) gaat hun (nu) open. Halleluja! Halleluja!”
K
God was zijn Zoon niet 3 dagen maar 3 uur kwijt. Jezus heeft al overwonnen als hij na 3 uur uitbrengt "Mijn God, Mij God, waarom hebt u mij verlaten? ", om direct daarna te beseffen en uit te roepen "Het is volbracht" en "in uw handen beveel ik mijn geest". Jezus "nederdalen ter helle" is een triomftocht in het rijk van de dood (1 Petrus 3:18-22). Tegen de moordenaar: "nog deze avond zal je met mij in het paradijs zijn". Dat kan alleen als Jezus daar ook is.

Dus ja, Goede Vrijdag heet niet zomaar Goede vrijdag.
P
Het uitgangspunt klopt niet. De mens heeft niet uit vrije wil voor de duisternis gekozen! De duisternis was er al voordat de mens geschapen is (Gen.1:2,4). De mens is door God op aarde (in de duisternis) neergezet. Met ons verduisterde oog (bewustzijn) bevinden we ons in de gevangenis van de duisternis. Hoezo vrijheid? Jezus is gekomen om onze ogen te openen, ons Christus bewust te maken, zodat we vanuit het rijk der duisternis in het Licht zouden gaan wandelen. Gelijk allen in Adam gevallen zijn, zullen allen in Christus opgericht worden.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events