rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Redactie

Premier Rutte spreekt Nederland vanavond toe: 'Bijna alles dicht tot 19 januari'

Premier Mark Rutte zal vanavond het Nederlandse volk toespreken over de aanpak van het coronavirus. Volgens diverse media gaat de overheid hard ingrijpen en gaat bijna alles in Nederland dicht tot 19 januari. Kerken blijven gewoon open, al wordt het advies richting kerken de komende tijd wellicht herzien. 

De toespraak volgt na enkele dagen intensief crisisoverleg met het hele kabinet. Het toenemend aantal besmettingen en de hoge druk op de zorg zijn reden om nog voor de feestdagen te komen met extra maatregelen.

Vergaande lockdown
De NOS weet te melden dat het kabinet een vergaande lockdown gaat aankondigen die tot en met 19 januari gaat duren. Daarbij gaat bijna alles dicht. Zo moeten alle niet-essentiele winkels de deuren sluiten. Ook scholen moeten naar verwachting tot 19 januari dicht blijven. Dat betekent in de praktijk een verlenging van de kerstvakantie. Daarnaast sluiten ook theaters, musea en amusementsparken. Mensen met een contactberoep zoals bijvoorbeeld kappers en nagelstylisten, moeten ook hun werk neerleggen. Ook de sportscholen gaan dicht. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Alles moet kapot. De kleine ondernemer hoort daar ook bij. Alle macht moet in handen van de coorperate states. Met name de tech en farmaceutische bedrijven. Die nu zoveel verdienen en macht verkrijgen dat ze op de puinhopen hun nieuwe wereldorde kunnen ontrollen. Dit is geen complot theorie. Dit is de realiteit
K
Moet alles kapot, of lopen de ziekenhuizen vol? Volgens mij is nog altijd het laatste. Is de economie echt belangrijker dan al die zorgmedewerkers die al bijna een jaar op het op van hun kunnen werken? Is de economie echt belangrijker dan al die uitgestelde diagnoses en behandelingen?

Ik snap het probleem van de kleine ondernemer. Ik ben er zelf ook één en ik weet wat het is om zonder werk te zitten. Maar ik prijs mij heel gelukkig dat we in een land wonen, waar zorg voor elkaar blijkbaar toch het belangrijkste is.
Bizarre vertoning. We worden totaal geconditioneerd: Met mondkapjes moeten we het kuddegedrag uitstraling geven, terwijl die niet werken. En de angst is de katalysator om te "smeken" om dé injectie. Een vaccinatie die experimenteel is.

Dit is de ultieme crisis om een maatschappij te veranderen naar "Chinees" model.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events