Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2020 door Ds. J. Belder

Sympathie voor FvD en PVV uit orthodox-christelijke hoek intrigeert mij

Wat ben ik eigenlijk, vroeg ik me dezer dagen vertwijfeld af. Populist, nationalist, globalist, fascist, theocraat? Hoe ik daar zo bij kwam? Het waren de ineenstorting van Forum voor Democratie en een recent artikel in de ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’. Laat vooraf gezegd zijn dat ik nooit enige sympathie heb gekoesterd voor FvD of PVV. Maar wat mij nog steeds intrigeert is het grote aantal stemmen dat op beide partijen werd uitgebracht. En dan vooral vanuit orthodox-christelijke hoek.

Dat FvD zo lange tijd niet op de klippen liep met een ongeleid projectiel als Baudet aan het roer, wekt alleen verbazing. Nog meer dat velen – en niet de minsten – hem hun vertrouwen bleven geven. Het niet afstand nemen van nazistisch en fascistisch gedachtengoed in de jongerenbeweging van de partij werd de leider uiteindelijk fataal. Nog meer zijn eigen uitspraken, hoe puberaal ook, maar die niet zijn weg te poetsen als was het dronkenmanstaal in een moment van onbezonnenheid. Eerder ontstond er al irritatie over het geflirt met Willem Engel, boegbeeld van ‘Viruswaanzin’, die het verplicht stellen van mondkapjes in verband bracht met Jodenvervolging. De scepsis van Baudet en Wilders over de wetenschap zijn bekend.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- Waarom kritiek op schuldbelijdenis kerken begrijpelijk is
- Onvervalst staaltje christenhaat in Staphorst
- Is minister Grapperhaus een farizeeër?
- Nashvilledominees slachtoffer van nieuwe vorm van discriminatie
Meer over Ds. J. Belder »

Reacties

N
Volgens de Ds gaat het bij de invloed op scholen van de Islam, zoals vermeld in de Frankfurter Algemeiner: ”om een fanatieke religieuze minderheid die steeds nadrukkelijker van zich laat horen.”

Hoe naïef kun je zijn.

De Ds zou zich eens kunnen laten bijpraten door een gevluchte christen uit een Islamitisch land, of even inlezen over bijv. Boko Haram.

Gezemel over Baudet en Wilders is er al meer dan genoeg.
A
Ja, die woorden, al sinds de 2e verloren wereldoorlog door Duitsland en Turkije, van de Duitse leiders: "Wir machen das" met alle islam-migranten. Het paard van Troje binnen gehaald. Hoe zit het geestelijk met de Duitsers en Turken?

Shalom
T
U vraagt zich af "Dat christenen zich echter in deze rijen voegen, blijft vreemd. "Kan het zijn dat gelovigen zich niet herkennen in dat Allah de zelfde is als JHWH? Duizenden broeders en zusters in Christus, worden onder het roepen van "Allah akbar" vermoord!Jezus laat van God zien op menselijk maat. Mohammed, geheel anders, laat Allah zien als een god die omwille van macht alle vrijheid tot kritiek ontneemt.Christelijke oppositie van de SGP tegen Islam is consistent. De PVV is een seculier alternatief tegen Islam.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen