corjan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 december 2020 door Patrick Simons

Popmuziek bouwt Corjan op in geloof: "Ik vind er vaak de Psalmen in terug"

Popmuziek en geloof. Het is voor sommige christenen geen combinatie. Toch wordt er in opvallend veel popnummers gezongen over geloof en religie. Theoloog en muziekliefhebber Corjan Matsinger vertelt in gesprek met CIP.nl dat geloof en popmuziek altijd al een met elkaar verbonden zijn geweest. Hij schreef er het boek Heilige Herrie over, waarin hij stelt dat God nooit ver weg is in de popmuziek: “Ik denk dat popmuziek steeds meer terrein wint in de kerk.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Alle muziek kan religieus zijn, zowel klassiek, als Hillsong, pop of rockmuziek. Maar dat maakt muziek nog niet "christelijk". Immers religie is volkomen tegenovergesteld aan geloof.
Ooit zocht ik naarstig de Waarheid. In 1969 verscheen het enige album van de superband Blind Faith, met Eric Clapton, Steve Winwood en Ginger Baker. Twee nummers raakten me diep: "I can't find my way home" en "finally i found a place to live, in the presence of the Lord". Het was het jaar dat ik tot geloof kwam...

Gods genade is zo groot en Hij kent vele wegen tot het mensenhart. God gebruikt met liefde zondige popmusici, zelfs zonder dat ze het zelf beseffen. Zoals de Who met Tommy: "See me, feel me, heal me". Ben benieuwd naar je lijst.