kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Redactie

Kerst wordt anders dan alle andere jaren; wellicht derde coronagolf op komst

We lijken het coronavirus maar niet onder de knie te krijgen. Ondanks dat er alweer geruime tijd nieuwe maatregelen gelden, krijgen we in Nederland geen grip om het aantal besmettingen. Premier Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend dat we dus ook tijdens de feestdagen nog in gedeeltelijke lockdown zijn. Wellicht worden de maatregelen zelfs nog aangescherpt.

De vooruitzichten zijn somber. Wie stiekem gehoopt had dat er voor kerst een versoepeling van de maatregelen zou komen, kreeg gisteren definitief te horen dat dit niet het geval zal zijn. Sterker nog, de kans bestaat zelfs dat de maatregelen juist aangescherpt worden. Geen kerstdienst dus met meer bezoekers. Geen kerstnachtdiensten. Geen speciale kinderdiensten waarbij ook ouders aanwezig zijn. Ook familiebezoek dient beperkt te worden. Kerst zal dit jaar daardoor anders worden dan alle andere jaren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Beetje raar. Volgens mij zitten we nog steeds in de tweede golf. Er is nog steeds geen reden om aan te nemen dat het aantal toe gaat nemen. Ten onrechte worden positief getesten besmetten genoemd en bovendien neemt het aantal positief getesten nu toe omdat ook mensen die geen symptomen hebben zich mogen laten testen. De testen zijn aantoonbaar onbetrouwbaar en derhalve geen betrouwbare graadmeter voor het verloop van de golf. In de eerste golf keken we naar ziekenhuisopnames. Dat geeft een veel beter beeld. Dat is nu net als met de griep.
S
Het echte virus is de steeds meer aan het licht komende agenda 2030 die nu uitgerold wordt.

Covid-19 is enkel het medium waar alles omheen geprogrammeerd wordt.

Als Christen hoeven we enkel wakker te zijn, onze Heer komt eraan. Onze overheid is een navolger van het WEF.

Covid-19 gaat niet meer weg, ze hebben de angstprogrammering nodig voor de controlestaat.
K
@Harm de Vries: de ziekenhuisopnames lopen ook weer op. Evenals het reproductiegetal wat wordt gefit op het aantal positieve testen. Want zelfs met een flinke foutmarge in de testen, weet je wel of de aantallen toe of afnemen. Daarbij zal het aantal mensen zonder klachten, wat zich laat testen, beperkt zijn.

En dan nog wat: de PCR kan geen virusdeeltjes aantonen, die er niet zijn. De foutmarge zit hem dus vooral in valsnegatieve testen. Het werkelijke percentage besmettingen is dus hoger dan wat uit de test rolt.
Toon meer reacties (1)