Jan Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 december 2020 door Jeffrey Schipper

Jan Bakker deelt radicale boodschap: "Christelijke bands laten zich in met dood en verderf"

“Als christelijke rockgroepen zich in laten met dood en verderf, hoe onderscheiden wij ons dan nog?”, vraagt Jan Bakker zich af. De voormalig zangleider vindt het tijd voor “een profetisch geluid”. Met stijgende verbazing ziet hij dat christelijke rockartiesten steeds meer hun grenzen verschuiven. Volgens de Urker gaat dit ten koste van de christelijke boodschap. Jan zet zijn gedachten op een rij in zijn boek ‘Kentering in de christelijke rockmuziek - Een profetisch geluid?’.

Het radicale geluid van Jan is niet bedoeld om een muziekstijl zomaar gelijk af te keuren. Sterker nog, hij is een groot fan van christelijke (hard)rockmuziek. “De combinatie van professionele muziek, steengoede teksten en mensen bereiken met het geweldige evangelie, spreekt mij enorm aan en heeft mij getriggerd.” In de jaren tachtig kwam Jan voor het eerst met deze muziekstijl in aanraking. “Veel van mijn vrienden luisterden naar ‘gewone’ seculiere popmuziek. Daar had ik destijds best wel wat moeite mee. Het wereldse aspect kon ik doorgaans niet rijmen met het leven als christen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Heel mooi dat Jan Bakker dit oppakt. Sinds mijn bekering nu zo'n kleine 40 jaar geleden speelt dit probleem al. Helaas kijken veel christenen weg..
J
Bij het luisteren van muziek of het bezoeken van een concert zouden we moeten aanvoelen uit welke geestelijke inspiratiebron dit tot stand gekomen is. Is het geleid door Gods Geest of niet. Bij sommige stijlen en nummers voel je dat wel aan maar er is een grijs gebied waarin het niet altijd even duidelijk is. Het aantal decibels dat bereikt wordt, zelfs in gemeenten, doet mijns inzien meer fout dan goed. Doet men dat voor God of voor onszelf. God houdt van orde.
M
Het gaat erom wie er in de muziek aanbeden wordt. Jezelf of God er is geen tussen weg.

Hoeveel popartiesten worden er aanbeden? Als een rockster aanbeden word dan wordt niet Jezus aanbeden toch?Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events