Annemarie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 december 2020 door Patrick Simons

Annemarie werd geroepen Gods verhaal op te schrijven: "Ik viel van de ene verbazing in de andere"

Ze groeide op in een traditioneel religieuze omgeving en zag God vooral als een strenge man. Annemarie Geersing vertelt dat haar ogen op een dag geopend werden waardoor ze de Bijbel plotseling heel anders ging lezen. Omdat ze dat iedereen gunt, schreef ze het boek Oog in Oog waarin ze het verhaal van God op eenvoudige wijze vertelt. En dat boek kwam wel op een heel bijzondere manier tot stand. Ze vertelt erover in gesprek met CIP.nl: “In een half jaar tijd las ik het Nieuwe Testament acht of negen keer.”

Geersing vertelt dat ze opgroeide in een traditionele kerk: “Daar heerste een godsbeeld van een God die streng en rechtvaardig was. Wij mensen doen in principe altijd alles verkeerd. Dat is echt het traditionele religieuze gedachtengoed. Ik begon daar steeds meer aan te twijfelen. Ik zag mensen die meer blij waren in hun geloof en besefte dat het dus anders moest zijn. Toen ben ik op zoek gegaan. En gelukkig laat God zich ook vinden als je naar Hem op zoek gaat. Ik was op een dag aan het lezen in de Bijbel en plotseling werden mijn ogen geopend. De Heilige Geest viel op mij en ineens ging ik dingen die ik al honderdduizend keer gelezen had, anders lezen. Ik ging ze begrijpen zoals God ze werkelijk in Zijn liefde bedoelde.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om 'Oog in Oog' te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wow, heel gaaf en herkenbaar. Ik heb een soortgelijke ervaring gehad, waardoor ineens alles op zijn plek viel en alle vragen die ik had beantwoord werden.

Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van het boek. Ik ga het bestellen!