Ds. A. Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 december 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Simons heeft een boodschap voor hardwerkende christenen: "Ben je betoverd?"

Je mouwen opstropen en in Gods koninkrijk keihard aan de slag gaan om vruchten te maken. Voor wie zich hierin herkent heeft ds. A. Simons een glasheldere boodschap. “Mijn vriend, mijn vriendin, je hebt het niet begrepen. Je hoeft geen vruchten te maken. Je bent vrij.” Deze woorden sprak de hervormde predikant uit Montfoort tijdens een lezing van Stichting Jij daar! met de titel ‘Vruchten dragen of vruchten maken?’.

“Sommige mensen zeggen wel eens: ‘dominee Simons met z’n Romeinenbrief’”, begint de predikant. Die mensen kennen hem blijkbaar goed, want de predikant baseert ook deze boodschap op de eerste zes verzen van Romeinen 7. “De apostel Paulus gebruikt daar het beeld van man en vrouw om de gemeente van Rome iets duidelijk te maken. Die man is door de wet van het huwelijk verbonden aan de vrouw en andersom. Vanuit de Schrift weten we dat het huwelijk, buiten de dood om, niet ontbonden mag worden. Wanneer de dood tussenbeide komt is de man of vrouw vrij van de wet die hen aan elkaar verbond. De apostel wil hiermee zeggen dat we van huis uit verbonden zijn aan de wet. We zijn niet vrij. En daarbij gebruikt hij dit beeld. Het beeld van een gehuwde man en vrouw.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Abonneer je op de YouTube-pagina van Stichting Jij daar!

Reacties

D
Kees van der Vliet, u hebt wel een zeer eenzijdige, zwarte kijk op "de reformatorische hoek". Volgens mij zijn er in deze hoek ook heel positieve dingen te vinden. En als men in deze hoek aandringt op een persoonlijke band met de Heere, is dat, denk ik, niet verkeerd.
R
Beste Kees van der Vliet,

hoe komt het dat zo je keihard durft te beweren dat, “ ze in de rechterflank van de reformatorische hoek “ niet bekeerd zouden zijn? Niet doen Kees. Misschien is het goed dat, als we becommentariëren, we ons afvragen: bouwt het op of breekt het af. Ik hoop dat mijn commentaar opbouwt.
Wat een geweldige boodschap van meneer Simons. Het complete evangelie met de essentie centraal. Impliciet gaat het natuurlijk over de Heilige Geest. Dat had wel iets duidelijker benoemd mogen worden.
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen