Joline Zuidema christfulness
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 januari 2021 door Nienke Alblas

Joline Zuidema leert mensen om rust te vinden: "We dempen vaak onze gevoelens"

"Je hoeft niet stil te zitten, om stil te zijn", is het motto van Joline Zuidema. "Ik zie veel mensen die rusten en vluchten met elkaar vermengen. Ook in mijn persoonlijk leven gebeurt dat natuurlijk. Wat verstaan we onder rust?" De spreker, trainer, auteur en 'christfulness' coach sprak met CIP.nl over het vinden van rust door christenen en ongelovigen. Volgens de christfulness-coach kan iedereen rust vinden, ook mensen die van nature 'niet zo rustig' zijn.

Hoe zie je rust in jouw omgeving terugkomen?
"Vaak zoeken we afleiding als vorm van rust, ploffen we neer op de bank voor Netflix. Natuurlijk is dat lekker voor een avondje, maar er zijn ook veel afleiders in ons leven die meer tijd innemen in ons leven dan we zouden willen. Dingen die ons afleiden van God en waar dingen écht om draaien. Zoals je ook terugziet in de documentaire over social media, The Social Dilemma (Netflix), dempen we vaak onze gevoelens met deze 'afleiders'. Tegelijkertijd zijn we soms snel geneigd om dingen te bestempelen als goed óf slecht: sommige ‘afleiders’, bijvoorbeeld Instagram, kunnen ons juist voeden met inspiratie, ook over God. Zolang je zelf maar bewuste, bezielde keuzes maakt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om meer te weten te komen over chrisfulness!

Reacties

Mooi dat je het noemt: bewustwording en bewust zijn. Ik geloof dat het de bedoeling is, dat we ons echt bewust zijn van de Tegenwoordigheid. Juist in deze barre tijden. Want dat besef is Rust.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events