Ds. J. M. D. de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 december 2020 door Redactie

Ds. De Heer wil niet geforceerd blij zijn: "Een predikant moet oprecht zijn"

“Blijdschap wordt weleens verward met een bepaalde emotie. Blijdschap kan echter ook verwondering zijn. Een prediker hoeft echt niet geforceerd een blij gezicht te trekken”, vertelt ds. J. M. D. de Heer in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de gereformeerde gemeente-predikant uit Middelburg.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

“Een werkelijk goede Evangelieboodschap voor een verslagene van hart geeft blijdschap in de ziel.” Mee eens, maar dan komt bij mij wel de vraag op: is het alleen een goede boodschap voor diegenen, die ‘verslagen van hart’ zijn? ‘Verslagenheid over de zonden’ is toch geen voorwaarde om gered te kunnen worden!? Er zijn genoeg mensen, die Jezus Christus met blijdschap aannemen, zodra Hij hun verkondigd wordt als Redder en Heer, maar die pas daarna (!) hun zondige aard écht gaan ontdekken door de dagelijkse omgang met God in Bijbellezing en gebed.
W
Als de rijke man letterlijk naar de hel gaat (overigens in de grondtaal Hades = dodenrijk) zit Lazarus dan ook letterlijk in Abrahams schoot en kunnen hemel en hel dan ook echt communiceren met elkaar en elkaar zien etc? Wederom pure misleiding en bangmakerij! Dit is allemaal beeld-spraak. Het hele artikel ademt verder armoede. Verder zegt hij dat het erg is voor de verloren penning. Ik zou zeggen dat het erg is voor de Eigenaar van de penning. Gelukkig blijft deze Eigenaar wel zoeken totdat Hij vindt. Over Goed Bericht gesproken!!
“Dat je woorden door onkunde verkeerd opgevat kunnen worden” Mee eens! “Als je tijdens een begrafenisdienst merkt dat hetgeen je zegt niet in dank afgenomen wordt, is dat erg. Ik moet mezelf dan afvragen of ik met liefde heb gesproken.” Mee eens! “Dat is echter wat anders dan wanneer ze mijn woorden vanwege de inhoud afwijzen.” Maar… ook dan mag de predikant zichzelf iets afvragen: heb ik voluit vanuit het reddend Evangelie van Jezus Christus gesproken én heb ik die werkelijk goede boodschap ook dicht genoeg bij de (zoekende) mensen gebracht?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen