Griëtte Vonk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

11 december 2020 door Esmee Splinter - Elsa Schaddelee

Griëtte Vonk: "Ik dacht heel lang dat ik geen goede christen was"

In het leven krijgen we regelmatig labels opgeplakt. Meisjes zijn lief, jongens stoer, vrouwen horen achter het aanrecht, christenen zijn zorgzaam, je kent het wel. Vergelijk het met de stickers en sterren van het boek Niemand is zoals jij van Max Lucado. Maar wat als je geen waarde meer hecht aan die labels? Dan ben je zoals Hij jou maakte: uniek en jezelf. Precies dat is het jaarthema voor 2021 van EO-vrouwenmagazine Eva: ik ben.

“Wie je bent is vaak heel erg bepaald door externen: opvoeding, relaties, werk, zelfbeeld... Maar is dat hoe je bent gemaakt door de Maker? Die ontdekkingstocht naar wie je echt bent, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.” Griëtte Vonck, hoofdredacteur van Eva, hoopt dat vrouwen vaker op onderzoek gaan, mede dankzij het nieuwe jaarthema van de Eva: ‘ik ben’. Ze hoopt dat vrouwen daardoor ontdekken wie zij echt zijn.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om naar 'Called for Greatness' te luisteren

Reacties

M
Ook zo wordt je dus voorgezegd dat het beter is om jezelf centraal te stellen. Waar was Gods stem?

Moet een ander jou cursus geven om jezelf te ontdekken of ontdek je datgene wat de cursusleider je wil opleggen?

Of het kind van 5 echt gelukkiger is is een aanname. Het is hem niet gevraagd. Geef je leven in Gods handen, niet in handen van het tijdsbeeld. Niets is veranderlijke dan de mening van anderen. GOD BLIJFT ONS ANKER.
a
Griette, zelf heb ik in mijn leven als sociaalwerker veel trainingen gevolgd/gedaan. O ja, ben dicht bij mijzelf gekomen doch steeds verder van God af. Trainingen zijn zeer sneaky!
c
Het niet oordelen dat is echt zo'n stopwoord geworden in christelijk geloof. En God accepteerd mij zoals ik ben. Waar staat dat in de bijbel. Als wij nu zo voor God komen te staan wie zal blijven leven? Wat zijn wij in Zijn ogen hopeloos. alleen door het kostbaar bloed van Jezus door het witte kleed van Hem wat jij aan hebt kan je alleen verschijnen voor God. Heilig, heilig, heilig is de Heere. Jesaja 6

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events