urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2020 door Redactie

Onrust door jongeren op Urk: gemeente en kerken doen alles om rust te herstellen

Dit weekend was het opnieuw onrustig op Urk. Zaterdagavond gingen jongeren in grote groepen de straat op en werd er met zwaar vuurwerk gegooid. Er was veel politie aanwezig. Bij de ongeregeldheden zijn tien mensen gearresteerd.

Het is niet de eerste keer de afgelopen weken dat het onrustig was op het vissersdorp. Meerdere keren gingen jongeren met zwaar vuurwerk de straat op. Vorige week werd het vuurwerk zelfs naar politie en brandweer gegooid en werden er brandjes gesticht op straat.

Vuurwerk en kerkklokken
Het zorgt er in ieder geval voor dat het christelijke dorp negatief in het nieuws komt. ‘Vuurwerkknallen op Urk al net zo gewoon als luidende kerkklokken’ kopte De Telegraaf zondag. Het medium stelt dat verveling, het vuurwerkverbod en een gebrek aan mogelijkheden om uit te gaan vanwege de coronabeperkingen de reden zijn waarom het op dit moment zo onrustig is op Urk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Gun de jongeren die zich misdragen, een verplicht uitje in Kamp Van Koningsbrugge, onder leiding van de groene baretten. Uitvallen wordt niet getolereerd, tot het uiterste doorgaan, vandaar uit lopend naar huis. Succes gegarandeerd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events