Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 november 2020 door Piet van Midden

Thierry Baudet doet mij denken aan een afschrikwekkend Bijbelverhaal

Grote mannen hebben grote dromen, grote monden en grote verhalen en laten doorgaans een grote puinhoop achter. Neem grote baas Trump. Hij houdt erg van zichzelf en vindt dat ieder ander ook van hem moet houden. Maar ja, hoe aantrekkelijk is dat? Ik heb nog nooit zo’n onfatsoenlijke regeringsleider meegemaakt. Zo’n 71 miljoen kiezers hebben niettemin deze moloch in de armen gesloten. Hoe kom je erbij.

De moloch was ooit een kanaänitische godheid waaraan mensen werden geofferd. Dat zijn heerschappen die bloed willen zien. Bloed in hun sporen. Zoals zo weinig fijnzinnig in het Franse volkslied, de Marseillaise wordt gezongen:

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
"De moloch was ooit een kanaänitische godheid waaraan mensen werden geofferd. Dat zijn heerschappen die bloed willen zien."De moderne versie hiervan is de abortusindustrie waartegen Trump juist ten strijde is getrokken door "Planned Parenthood" (eufemistische naam voor organisatie van abortusklinieken) subsidie te ontzeggen en zich openlijk uit te spreken tegen abortus.Om zo iemand met Moloch te vergelijken.... Hoe kom je erbij.
Alleen de titel van het artikel laten bij mij de koude rillingen over de rug gaan. Wat een veroordelingen, bah!!!
M
Een dominee die meent het ambtelijk gezag te dienen met het kwalificeren van president Trump als zijnde 'moloch'. Hoe diep kun je gezonken zijn: haatopwekkende boodschap opstellen en verspreiden via een website welke zich voluit noemt christelijk informatie platform.

"Hij (Trump) houdt erg van zichzelf"; Piet van Midden niet dan?

Alle gezonde mensen houden van zichzelf, dat is normaal. Alleen als je een zieke geest hebt raak je dat belangrijke basisbeginsel kwijt.

Kortom: een erg misleidende column dit keer van dhr Van Midden.
Toon meer reacties (51)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events