Reyer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 november 2020 door Patrick Goede

Zanger Reyer kreeg een burn-out: “Ik kon niet meer in de auto zitten of een supermarkt in”

Eind 2019 raakte bij zanger en aanbiddingsleider Reyer de spreekwoordelijke tank leeg. Zijn optredens voor 2020 werden geschrapt om een rustperiode te creëren vanwege zijn overspannenheid. Nu, een jaar later, keert hij terug met een nieuw album: ‘Ik ben’. De zanger vertelt aan CIP.nl over de totstandkoming van dit album en zijn noodgedwongen ‘sabbatical’: "Dit album heb ik het meest 'geleefd'." 

Hoe ben je in die burn-out beland vorig jaar?
“Ik had altijd het beeld van burn-out dat het om mensen gaat die al niet heel erg stabiel zijn, die niet zoveel aankunnen en heel snel moe worden. Maar inmiddels weet ik dat er meer achter zit. Bij mij is het een combinatie geweest van te veel hooi op m’n vork nemen en heel veel dingen tegelijk doen. Ik wilde een label opstarten, toeren, naar het buitenland reizen, albums mixen van andere artiesten en dat allemaal door elkaar. Toen raakte ik op een gegeven moment het overzicht kwijt en dat kwam samen met wat persoonlijke bagage waar ik nog mee moest dealen. Op een gegeven moment zeggen je lichaam en mentale gesteldheid dan dat het tijd is om te stoppen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het nieuwe album van Reyer!

Reacties

A
Ja, geidoliseerde christenen bestaan ook, worden opgetild tot eenzame hoogten zoals de torrn van babel........

Shalom
P
Jammer dat er als eerste reactie meteen weer een oordeel staat, dat geen enkel verband houdt met wat Reyer in het interview vertelt. Dit kan ons allemaal overkomen, als we teveel willen doen en het gaat vaak ongemerkt... Voor de andere christenen geldt dan: "Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na." (Gal. 6:2), in plaats van meteen een oordeel klaar te hebben.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events