netanyahu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2020 door Redactie

Unieke ontmoeting Netanyahu en Saudische kroonprins: "Hoopvol voor hele Midden-Oosten"

De ontwikkelingen rondom Israël blijven zich in rap tempo opvolgen. Gisteren kwam naar buiten dat premier Netanyahu in het diepste geheim een ontmoeting zou hebben gehad met Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saudi-Arabië. Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, noemt het nieuws "hoopgevend voor het hele Midden-Oosten".

Diverse Israëlische media meldden de ontmoeting al eerder. Yoav Gallant, minsiter van Onderwijs, bevestigde dat vervolgens op de radio. De Saudische minister van Buitenlandse Zaken, ontkent juist dat er een ontmoeting plaats heeft gevonden tussen de Netanyahu en Bin Salman. Hij stelt dat er alleen regeringsvertegenwoordigers van Amerika en Saudi-Arabië aanwezig waren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Je zou willen dat dit leidt tot normale verhoudingen. Maar het zal niet snel veranderen dat de leiders van de Islam geen ruimte willen geven aan christenen of Joden op hun grondgebied - ondanks de teneur van verdragen die Mohammed ooit sloot met deze groepen. Terwijl in Israël de moslims bij mijn weten geen strobreed in de weg wordt gelegd om hun geloof te beleven. Israël en Saoedi-Arabië hebben te vrezen van Iran. Als docent Geschiedenis leer ik de leerlingen: de vijand van mijn vijand is mijn vriend.....