Ds. W. Markus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 november 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Markus wist niet of hij was uitverkoren: "Het was een kwestie van afwachten"

“Ik deed mijn best om netjes te leven. Of ik bij Gods kinderen hoor, was een kwestie van afwachten”, zegt ds. W. Markus. Gods uitverkiezing hield hem als jongere behoorlijk bezig. Totdat de hervormde emerituspredikant dit parkeerde. “Maar toen werd ik geraakt door het Evangelie. Het overkwam me.” In hoeverre moeten we afwachten of God ons bekeert? Zetten mensen de eerste stap of is het toch een kwestie van afwachten? CIP.nl zocht de predikant op naar aanleiding van zijn boek ‘Waarom geloof ik wél? - Over Gods verkiezing en jouw keuze’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Klik hier om het boek van ds. W. Markus te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig artikel! Of mijn lieve …. (vul voor jezelf zelf maar in) gered zal worden, is voor mij niet een kwestie van angstig afwachten: zou God hem wel willen hebben of heeft Hij in de eeuwigheid misschien niet aan hem gedacht? Omdat God wil, dat alle mensen behouden worden, bid ik om zijn redding. Wat bid ik dan? Ik bid niet: ‘Here God, laat hem in alle vrijheid een keuze maken en zich bekeren.’ Neen, dat is te weinig. Ik ga recht op mijn doel af. Ik bid de Here kortweg voor hem: ‘Here, redt hem!’
H
De Bijbel is gericht aan iedereen. Uitverkiezing? Iedereen bij wie het evangelie doordringt, herkent dat hij uitverkoren is.
K
We maken er onterecht een zwart-wit schema van. Wie gelooft/zich bekeerd/uitverkoren is, die krijgt het eeuwige leven en wie niet gelooft/zich niet bekeerd/niet uitverkoren is, die gaat verloren/wordt voor eeuwig gestraft.

Bovenstaand schema doet echter totaal geen recht aan wie God is. De bijbel staat vol van verhalen die vertellen dat het evangelie van Jezus Christus alle mensen van allen tijden aan gaat. God is zo veel groter dan onze dogmatische schema's.
Toon meer reacties (11)