Segers CU
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 november 2020 door Geerten van Breugel

Dromen van het goede bij 20 jaar ChristenUnie: "Onze invloed is groter dan ons aantal zetels"

In de Basiliek in Veenendaal vond zaterdagochtend het digitale partijcongres van de ChristenUnie plaats. Een congres waarin teruggekeken werd op vier jaar regeringsdeelname en vooruit werd geblikt op de verkiezingen en de vier jaar die het land wachten. De rode draad was ‘het visioen van het goede’, waarvan de ChristenUnie bij monde van lijsttrekker Gert-Jan Segers droomt: “Juist nu, met de grootste uitdaging in decennia, moeten we blijven kiezen voor het goede.” 

De thuisbasis van Mozaiek0318 vormde het decor voor het partijcongres. Voorzitter Piet Adema opende de ochtend met het lezen van Romeinen 12, het gedeelte dat 20 jaar geleden op het eerste congres ook gelezen werd. Hij werd gevolgd door onder meer vice-premier en minister Carola Schouten, die aandacht aan de zorg besteedde en de nadruk legde op platform #Nietalleen, dat in de aanloop naar Kerst een vervolg krijgt. “Laten we zorgen dat er in elk huis licht brandt, zodat er geen donker meer is.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Volgens mij valt dat wel mee,hoor. Jullie nemen steeds meer over van de : linkse kerk: jammer. Slob: geen objectieve npo. Schouten: stikstof “probleem” Israël : jullie zitten in kabinet die steeds meer tegen Israël stemt, zie VN.Immigratie: in de bijbel staat ook wat over geloofsgenoten helpen, maar jullie willen iedereen hier wel heen halen, misschien wel het Paard van Troje? De vage terminologievan de CU zegt genoeg. Zie bijna geen verschil meer tussen DDR66, GL ,PvdA. Jammer!
Als jullie echt zoveel invloed hadden, dan hadden jullie veel leugens waarin we nu zitten en het moedwillig vernietigen van bedrijven kunnen stoppen door Mark Rutte, De Jonge, Grapperhaus plus de kliek die erbij horen te beletten dit alles door te drijven!
Segers zegt: “Moeten we blijven kiezen voor het goede”. En daarna die quote over dat visioen van “het goede.” Mijn eindtijdvoelsprieten gaan daar een beetje van kriebelen. Gelukkig noemt hij Jezus nog in de laatste alinea. Maar dat duurde wel lang.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen