arjan lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 november 2020 door Arjan Lock, EO Visie

Waarom zendt de EO geen christelijke films meer uit?

Zo nu en dan krijgen we bij de EO de vraag waarom wij geen christelijke films meer uitzenden. Ik snap dat mensen dat als een gemis ervaren en daarom leg ik graag uit hoe dit nou eigenlijk zit.

Tot een jaar of twintig geleden hadden we bij de EO een filmaankoper. Die kocht films die goed bij de EO pasten. Tegenwoordig is de aankoop daarvan gecentraliseerd bij de NPO. Wil je als omroep een film uitzenden, dan moet je een groot pakket kopen. Daar zitten veel A-films tussen, maar ook een hoop B-films. We kunnen dus niet zeggen: we willen die ene film hebben.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Dat een film niet altijd christelijk is, oké. Maar jullie zenden helaas ook films en documentaires uit waar Gods geboden niet worden nageleefd.
H
Helemaal eens met Ariëtte. De EO is geen Evangelische zender meer te noemen. Het lijkt meer de PO, populaire, of publieke omroep geworden te zijn. Veel natuurdocumentaires worden ook ingesproken door overduidelijke atheïsten.
K
Ik mis de verwijzing naar New Faith Network, jammer. Hier zijn gelukkig nog veel christelijke films, (kinder)series, verdiepingsverhalen en nog veel meer te zien/beluisteren.
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events