latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 november 2020 door Redactie

Rechtszaak ds. Olaf Latzel van start, gemeente organiseert gebedsbijeenkomst

Vandaag gaat de rechtszaak tegen de Duitse dominee Olaf Latzel van start. De predikant is door het Openbaar Ministerie (OM) van Bremen aangeklaagd wegens 'volksopruiing'. Dit naar aanleiding van zijn uitlatingen over homoseksualiteit. Tijdens de rechtszaak vindt in zijn kerk een gebedsbijeenkomst plaatst. 

Vorig jaar oktober deden uitspraken van de predikant van de Sint-Martinikerk in Bremen behoorlijk wat stof opwaaien. Tijdens een huwelijksseminar zette hij volgens het OM homoseksuelen weg als misdadigers en stelde hij dat homoseksualiteit een vorm van degeneratie van de maatschappij is. Een opname van de dit huwelijksseminar stond korte tijd online. Destijds bood hij al publiekelijk zijn excuses aan. Latzel gaf toe het woord ‘misdadigers’ gebruikt te hebben, maar doelde daarmee naar eigen zeggen niet op alle homoseksuele mensen. Hij zei het gehad te hebben over ‘militante agressors die ons als gemeente de afgelopen jaren steeds weer belaagd en blasfemisch belasterd hebben’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Wat nu in Duitsland gebeurt, rechtszaak tegen een Bijbelgetrouwe dominee, gaat waarschijnlijk ook in ons land gebeuren. Alle tekenen van secularisatie en lauwheid onder christenen wijzen daarop. De gemeente van de dominee geeft de beste reactie die er is: bidden!

Ook wij bidden voor ds. Latzel. Bemoedigende post zal hem vast bereiken via het adres van de Martinikerk in Bremen.
J
Ds. Latzel is een oprecht christen.

Ook in Duitsland worden christenen aangevallen, net als bij ons in Nederland.

Kijk maar hoe heftig er gereageerd is naar de reformatorische scholen ,ook een opgeblazen iets over afwijzen homofilie, wat al jaren niet meer toegepast wordt.

Denk aan abortus en euthanasie enz. Christenen worden steeds meer aangevallen, door de niet christelijke pers en politiek.

We moeten bidden voor wie ons aanvallen (moeilijk) en samen als Christenen ons verenigen.

Jan Smallenbroek.M
Het gaat in deze rechtszitting om de zelfde vraag als in Nederland ( art 23 van de grondwet ) nl Krijgen Bijbelgetrouwe christenen nog de ruimte om hun standpunt, overtuiging, publiek uit te dragen. Wat dat betreft neemt deze moedige predikant een voortrekkersrol in. Laten we hem in het gebed gedenken of hij dezelfde geloofsmoed als Dr, Maarten Luther mag ontvangen op de rijksdag in Worms

Marius Timmermans- Veen
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen