Peter Scheele
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 november 2020 door Peter Scheele

Burgeroorlog Ethiopië is laatste puzzelstukje van aanstaande eindtijdoorlog

Openbaring zegt in hoofdstuk 20:8 dat aan het einde van de tijd - dat is nadat de duivel losgelaten is na duizend jaar gebondenheid - satan de volken zal verzamelen voor de Gog-Magog-oorlog. Dat is een verwijzing naar Ezechiël 38-39, waar de namen Gog en Magog veelvuldig worden gebruikt.

Nu is het zo dat deze oorlog van de volkeren tegen de heiligen en Jeruzalem best opgevat kan worden als een geestelijke strijd, zoals Paulus ook zegt dat wij niet te strijden hebben tegen vlees en bloed. Toch kan die geestelijke strijd zich heel erg fysiek uiten, zoals ook Paulus zelf ondervonden heeft toen hij de martelaarsdood gestorven is onder Nero.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Maar daarbij, het duizendjarig vrederijk is toch ook nog helemaal niet begonnen? Volgens mij worden er ook twee profetieën door elkaar gebruikt, namelijk eentje over de eindtijd en eentje over na het duizendjarig vrederijk.
J
Lijkt mij toch dat we nog wat langer moeten wachten op de Gog-Magog invasie. Volgens het boek Openbaring zal die invasie pas NA het millenium plaatsvinden. Nog even geduld dan maar.
A
Voor de uitleg van het boek Openbaring is de datering erg belangrijk. Met de juiste datering wordt de toekomstige historische waarde vastgesteld. Als je een vroege datering hebt, dan speelt de vervulling van Gods oordeel over Israël een zeer belangrijke rol in de interpretatie. Als je een late datering hebt, dan kan je alle kanten op. Dus datering van Openbaring is een zeer belangrijk onderdeel voor de juiste interpretatie van het boek. https://www.zoekdewaarheid.nl/datering-boek-openbaring/
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen