kerk corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2020 door Redactie

Mondkapjesplicht geldt niet voor kerken

Vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Ook op treinstations en luchthavens is het vanaf die datum verplicht om mondkapjes te dragen. In kerken is dat echter niet verplichten. Vandaag stuurde het kabinet de regeling rondom de mondkapjesplicht naar de Tweede Kamer. 

Over de komende verplichting om mondkapjes te dragen is veel te doen. Eerder stelde zowel het RIVM als het kabinet namelijk dat een niet-medisch mondkapje nauwelijks beschermt tegen het coronavirus. Toch werd datzelfde mondkapje vervolgens verplicht in het openbaar vervoer. Nu wordt die mondkapjesplicht dus nog verder uitgebreid. Per 1 december dient iedereen in een publieke binnenruimte een mondkapje te dragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Deze 5 christenen verdienen de Nobelprijs voor Gezond Verstand
- Corona-versoepelingen: PKN adviseert om maximaal twee coupletten te zingen
- Kerk in India opent deuren voor coronapatiënten en wordt noodhospitaal
- Zwitserse kerken verzetten zich tegen komst 'coronacertificaat' voor bezoeken dienst
- Speciale diensten voor gevaccineerden: goed idee? 3 PKN-dominees geven antwoord
Meer over Corona »

Reacties

J
Wij gaan door met het niet dragen van mondkapjes in het kerkgebouw. Alleen medische mondkapjes helpen, maar we kiezen massaal liever voor angst/bijgeloof dan voor wetenschappelijke feiten.

Die boodschap komt ook van neuroloog Margareta Griesz, immunoloog Carla Peeters (oud-RIVM medewerkster!), emeritus hoogleraar Pierre Capel, Jaap van Dissel en zelfs van Minister Hugo de Jonge. Laatstgenoemde ontpopt zich steeds meer als dwangmeester inzake het coronabeleid. We móeten nu bijna overal aan de ongezonde mondkapjes.
Een mondkapjesplicht is m.i. een teken van onmacht omdat men de werkelijke oorzaak van de besmettingsoverdracht niet (goed) kent, afgezien dan van hoesten. Maar waar niet gehoest wordt, is een mondkapje niet nodig, zeker niet in de buitenruimten indien men op grote afstand van elkaar blijft.
Ach de klucht rond het mondkapje (niet roodkapje) gaat door. Zo'n beetje iedereen weet dat deze dingen geen nut hebben. Een x-aantal weken geleden heeft premier Rutte nog gezegd dat deze niet werken, maar alleen bedoeld zijn om bepaald gedrag te krijgen. En meer en meer krijgen we dit op steeds meer terreinen opgelegd. Zelfs minister Hugo de Jonge heeft een tijd geleden zich nog negatief hiertegen uitgelaten. Hoe snel kan een mens veranderen. Dit wordt wat met komende vaccinaties die men nu nog niet wil verplichten.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen