segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2020 door Redactie

Coronadebat: dit waren de bijdrages van ChristenUnie en SGP

Nu de besmettingscijfers weer dalen, maakte premier Rutte afgelopen dinsdag bekend dat de maatregelen rondom het coronavirus iets versoepeld gaan worden. We blijven echter in een gedeeltelijke lockdown. Woensdag werd erover gedebatteerd in de Tweede Kamer. Ook de christelijke partijen kwamen daarbij aan het woord.

Het is volgens Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, riskant om het al over versoepelingen te hebben: “Het reproductiegetal zit nu net tegen de 1. Als we in dit tempo doorgaan, dan zitten we half januari op het gewenste niveau. Maar wat doet die decembermaand? En toch praten we al voorzichtig over versoepelingen en dat is riskant. Dat klemt des te meer omdat de druk op de zorg enorm is. Het personeel in de zorg is soms gewoon uitgewoond.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het OMT adviseert het kabinet, dat de mensen Kerst in huiselijke kring vieren en dat zij maximaal zes mensen buiten het huishouden mogen uitnodigen.

Afgezien van het feit, dat de meeste mensen niets met Christus hebben en Kerst voor hen niet meer betekent dan een gezellig midwinterfeest, vind ik het een fout advies. Dan wordt het waarschijnlijk negen dagen lang elkaar gezellig opzoeken zonder beperkingen – van kerstavond 24 december t/m vrijdag 1 januari, ben ik bang. Gevolgd door een flinke toename van het aantal coronabesmettingen.