Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Alleen SGP stemt tegen schrappen identiteitsverklaringen scholen over homoseksualiteit

Een motie om een einde te maken aan identiteitsverklaringen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen, is dinsdag met een grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Ook christelijke partijen CDA en ChristenUnie stemden voor deze motie. De motie volgde op de ophef die de afgelopen week ontstond over identiteitsverklaringen op reformatorische scholen.

In de motie wordt het kabinet verzocht om “met spoed een einde te maken aan dit soort verklaringen”. De SGP is de enige partij in de Tweede Kamer die tegen de motie stemde. Voordat er gestemd werd, legde Kamerlid Roelof Bisschop uitgebreid uit waarom zijn partij tegen stemde: “Het is feitelijk onjuist dat christelijke scholen geen oog hebben voor de moeilijke situatie waarin jongeren met een homoseksuele geaardheid kunnen verkeren. Ze moeten zich op elke school veilig weten. Feitelijk onjuist is ook dat scholen anti-homoverklaringen hanteren. Feitelijk onjuist is bovendien dat het klimaat op christelijke scholen minder onveilig is voor leerlingen met een homoseksuele geaardheid dan op andere scholen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrijheid van onderwijs
- Zijn christelijke scholen onveilig voor homo’s? Drie LHBT’ers geven antwoord
- Opnieuw is een uitzonderingsbepaling voor christenen om zeep geholpen
- Eerlijk gesprek over homoseksualiteit op refoscholen is bijna niet meer mogelijk
- Minister Slob wil dat christelijke scholen vrijheid behouden om homoseksualiteit af te wijzen
- Minister Slob: "Verklaringen die homoseksuele identiteit leerlingen afwijzen, keur ik af"
Meer over Vrijheid van onderwijs »

Reacties

J
Dappere en standvastige SGP!In maart hoop ik weer op jullie te stemmen. Het verdient alle respect dat jullie je rug recht houden in deze gevaarlijke heisa.

Na de scholen zijn de kerken aan de beurt. En daarna mag je niet meer openlijk zeggen tegen het homohuwelijk te zijn. Dan volgen er sancties, waarschijnlijk mede gesteund door de CU. Wie weet, wordt de Bijbel binnenkort een verboden boek. Toch ligt in het vasthouden daaraan onze redding!
Ook ik ben trots op de SGP, dat ze achter hun standpunten blijven staan.

Had dat ook graag bij de CU gezien
J
Het is het oude liedje, de verraders maken zich bekend, de CU is zo bang om tegen de publieke opinie in te gaan dat ze bereid zijn om alles te verloochenen waar ze ooit voor gestaan hebben. Het zal een moeilijke tijd worden, voor de SGP en voor iedereen die zich aan Gods liefderijke geboden wil houden. Maar houd goede moed Hij heeft gezegd Ik heb de wereld overwonnen. En wie volhardt tot het einde die zal zalig worden.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events