Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Alleen SGP stemt tegen schrappen identiteitsverklaringen scholen over homoseksualiteit

Een motie om een einde te maken aan identiteitsverklaringen waarin homoseksualiteit wordt afgewezen, is dinsdag met een grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer. Ook christelijke partijen CDA en ChristenUnie stemden voor deze motie. De motie volgde op de ophef die de afgelopen week ontstond over identiteitsverklaringen op reformatorische scholen.

In de motie wordt het kabinet verzocht om “met spoed een einde te maken aan dit soort verklaringen”. De SGP is de enige partij in de Tweede Kamer die tegen de motie stemde. Voordat er gestemd werd, legde Kamerlid Roelof Bisschop uitgebreid uit waarom zijn partij tegen stemde: “Het is feitelijk onjuist dat christelijke scholen geen oog hebben voor de moeilijke situatie waarin jongeren met een homoseksuele geaardheid kunnen verkeren. Ze moeten zich op elke school veilig weten. Feitelijk onjuist is ook dat scholen anti-homoverklaringen hanteren. Feitelijk onjuist is bovendien dat het klimaat op christelijke scholen minder onveilig is voor leerlingen met een homoseksuele geaardheid dan op andere scholen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrijheid van onderwijs
- Zijn christelijke scholen onveilig voor homo’s? Drie LHBT’ers geven antwoord
- Opnieuw is een uitzonderingsbepaling voor christenen om zeep geholpen
- Eerlijk gesprek over homoseksualiteit op refoscholen is bijna niet meer mogelijk
- Minister Slob wil dat christelijke scholen vrijheid behouden om homoseksualiteit af te wijzen
- Minister Slob: "Verklaringen die homoseksuele identiteit leerlingen afwijzen, keur ik af"
Meer over Vrijheid van onderwijs »

Reacties

J
Dappere en standvastige SGP!In maart hoop ik weer op jullie te stemmen. Het verdient alle respect dat jullie je rug recht houden in deze gevaarlijke heisa.

Na de scholen zijn de kerken aan de beurt. En daarna mag je niet meer openlijk zeggen tegen het homohuwelijk te zijn. Dan volgen er sancties, waarschijnlijk mede gesteund door de CU. Wie weet, wordt de Bijbel binnenkort een verboden boek. Toch ligt in het vasthouden daaraan onze redding!
Ook ik ben trots op de SGP, dat ze achter hun standpunten blijven staan.

Had dat ook graag bij de CU gezien
De scheidslijn die de Bijbel ons geeft is 1) of: we zijn kinderen Belials, 2) of: we zijn navolgers van Christus. Het is puur genade als je navolger van Christus mag zijn, hetzij hetero, hetzij homo. Lees in dit opzicht Johannes 8 en 2 Korinthe 6.Het zou goed zijn om een identiteitsverklaring op te stellen waarbij we 1) onze oude natuur afkeuren en daar naar handelen: 2) een verklaring afleggen om in een nieuw, Godzalig leven te wandelen.De noodzaak van bekering is voor iedereen, God beproeft ons en de duivel verzoekt ons!
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen