Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Willem J. Ouweneel

De Tempelberg en het absurdistische stemgedrag in de VN

Aparte plek, die Tempelberg in Jeruzalem! Ik ben er vaak geweest en van die vele keren dat ik er was, heb ik twee keer een heuse rondleiding gehad. Mijn eerste gids was een joodse vrouw.

Toen ik een bijbel tevoorschijn haalde om iets te checken, kreeg zij bijna een rolberoerte: ‘Doe die bijbel weg, want alle religieuze uitingen zijn op de Tempelberg streng verboden!’ Dat was inderdaad zo – behalve dan blijkbaar het massale en luide Allahoe akbar!, dat ik óók op de Tempelberg gehoord heb, toen een menigte moslims daar een paar orthodoxe Joden in het oog kreeg (die komen er ook, hoewel de meeste orthodoxe Joden dat liever niet doen uit angst dat ze per ongeluk de plek zouden betreden waar ooit het ‘heilige der heiligen’ is geweest).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Helderder kan het niet gezegd worden denk ik.

Biddend kijken we naar deze ontwikkelingen. Het zijn allemaal voetstappen van Jezus die kom. We bidden dat velen voordat Hij komt Hem mogen erkennen in Zijn heerlijkheid.

Een goede uiteenzetting.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de VN meer een politiek gekleurd lichaam is dan een verbindende entiteit, die boven die politieke kleur is verheven.

En in Nederland blijft het (grosso modo) stil......
Dat Willem Ouweneel Daniël 10 noemt, doet me terugdenken aan het heftige gebed van Paula White (dat mij vreselijk tegenstond) om de herverkiezing van Trump veilig te stellen. ‘We verbreken in de naam van Jezus demonische bondgenootschappen die tegen de verkiezingen, tegen Amerika en tegen degene zijn die U in het Witte Huis heeft geplaatst.’ En: ‘Engelen worden vrijgelaten, gestuurd, nu. In de naam van Jezus komen ze uit Afrika, uit Zuid-Amerika: engelenmachten, versterking door engelen!’ Paula moet aan Daniël 10 hebben gedacht.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen