Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2020 door Jeffrey Schipper

SGP schiet zichzelf in de voet met eigen propagandakanaal

De SGP treedt op wonderlijke wijze in de voetsporen van Sinterklaas. Naast de goedheiligman beschikt nu ook deze politieke partij over een eigen ‘journaal’: Studio SGP. Thierry Baudet bracht de mannenbroeders met zijn Forum voor Democratie-journaal op ideeën. Een goede ontwikkeling?

De aankondiging van Studio SGP deed mij terugdenken aan mijn vorig jaar overleden opa Schipper. Hij groeide op in de tijd van de verzuiling. Hij ging naar een gereformeerde school. Tot zijn dood las hij het Reformatorisch Dagblad. Paden buiten de gereformeerde wereld heeft hij nooit bewandeld. In zijn hoofd bestond die wereld gewoonweg niet. En toen brak de ontzuiling aan. Of zoals we in de christelijke wereld zeggen: de kerkmuren zijn afgebrokkeld. De uitspraak ‘twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen’ is vervangen door ‘twee geloven op één kussen, daar is de Heilige Geest aan het klussen’. Reformatorische christenen luisteren Opwekking. En op christelijke conferenties komen allerlei werelden samen: katholiek, evangelisch en gereformeerd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Tsja, dat SGP hiermee start betekent niet dat ze stoppen met die andere dingen. Wel bedienen ze een deel kiezers die ze niet bereiken met mainstream media. Verder is het een signaal aan de NOS dat steeds meer minderheden in NL zich thuis voelen bij een nieuwszender die ‘onafhankelijk’ hoort te zijn. Als de NOS zichzelf serieus neemt, zet het aan tot nadenken. Hoe dragen zij zelf bij aan deze nieuwe verzuiling? Wat mij betreft dus niks mis met deze actie, het mes snijd aan alle kanten.
K
Chapeau! Schot in de roos.Maar: ik snap de SGP wel. Veel mensen hebben wel degelijk behoefte aan de overzichtelijke wereld die jouw opa Schipper vroeger had. De wereld verandert razend snel en veel mensen hebben moeite daar in mee te gaan.
P
Ik draai al een paar decennia mee in de reformatorische wereld. Toen ik op de refo-ULO zat waren er een aantal leerlingen die van huis uit niet naar films in de klas mochten kijken. Bij het RD mocht een aantal jaren niet geadverteerd worden met LP's. Nu kun je bij het RD intekenen op concerten van diverse pluimage en de SGP begint haar eigen mediakanaal. Terwijl er 15 jaar geleden met moeite een SGP-er voor de media geïnterviewd kon worden. Wanneer worden we eens echt actueel en geen volgers van trends die anderen al achter zich hebben gelaten?
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events