Typhoon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 november 2020 door Patrick Goede

Rapper Typhoon werd gedoopt in zijn eigen bad: "God heeft mij zo verbaasd, ik ervaar dat elke dag opnieuw"

"God was mijn last resort. Ik had zelf geen oplossing meer", vertelt Typhoon in De Ongelooflijke Podcast. De rapper vertelt over zijn terugkeer naar God, zijn doop, zijn burn-out en de manier waarop hij God nu ervaart in het dagelijks leven.

Typhoon groeide op in de PKN. Hij wilde als kind graag dominee worden. Vervolgens studeerde hij zelfs Religiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. "Ik was benieuwd naar wat mensen dreef. Ik wilde zelf het woord 'God' zoveel mogelijk vermijden maar ik kwam daar toch elke keer op terug. Dat vond ik bloedirritant. Ik heb geprobeerd synoniemen voor God te vinden als 'Liefste' of 'Lieve Lieve' in het nummer 'Lobi da Basi' bijvoorbeeld. Maar dat werkt maar voor even want het zit niet in de naam maar in de waarde die je aan God toekent. Tijdens mijn doop zei God tegen mij: "Gooi alles wat je van mij denkt te weten overboord en leer Mij opnieuw kennen." Iets liefdevollers dan dat ken ik bijna niet. God heeft mij zo verbaasd, ik ervaar dat elke dag opnieuw."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Luister nu de podcast met Typhoon terug!

Reacties

Geweldig! Zo eerlijk, open en kwetsbaar. Laten we met z'n allen bidden voor Glen om bescherming en zegen bij het mooie werk wat hij doet in Nederland.
H
Prachtig, God zoekt wegen die geen mens kan bedenken . Wat zijn wij mensen toch dom dat we denken dat wij de weg moeten vinden terwijl God ons al had gevonden voor de grondlegging der wereld in Zijn Zoon Jezus Christus. Ik vind dit geweldig te lezen. Ik was ben net zo n zoekster geweest, vreselijk wat een verloren tijd.

Mijn ongeloof Jezus Christus kwam mij tegemoet in Zijn geloof in mij.

Halleluja Prijs Zijn Heilige naam.niet wij alleen Hem d eer.

C
Als je zoekende bent vinden mensen dat geweldig maar als je het gevonden hebt kunnen mensen dat ineens eng vinden. That is so True!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen