abortusdebat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 november 2020 door Redactie

D66-Kamerlid Pia Dijkstra wil niets liever dan voorkomen dat vrouwen abortus plegen

“Als je het puur biologisch bekijkt, begint het menselijk leven op het moment dat de eicel bevrucht raakt. Maar een beukennootje is nog geen beuk. De levenswaardigheid van het embryo is voor mij het uitgangspunt.” Dat zei Pia Dijkstra, Kamerlid namens D66, afgelopen woensdag tijdens een debat met SGP-senator Diederik van Dijk over abortus. Het online debat werd georganiseerd door SGPJ en JOVD. SGP-raadslid Tom de Nooijer was gespreksleider.

Wat opviel was de sfeer tijdens het debat. Waar een debat rondom dit onderwerp door politici vaak fel gevoerd wordt, zonder al te diep op de inhoud in te gaan, ging het dit keer juist wel veel over de inhoud. Pia Dijkstra gebruikte het begin van het debat om een in haar ogen misverstand recht te zetten: “Er wordt weleens de suggestie gewekt dat voorstanders van de abortuswet staan te juichen bij elke abortus. Het tegendeel is waar. Wij willen óók voorkomen dat vrouwen die gang moeten maken, want het is een ongelooflijk zware beslissing als je die moet nemen. Je wilt niets liever dan voorkomen dat vrouwen dat moeten doen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Wet aangenomen in Texas: Abortus verboden zodra baby hartslag heeft
- CDA-Kamerlid spreekt zich uit tegen "buitengewoon trieste wetgeving" rond abortus
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
- Kees van der Staaij wijst op noodzaak bedenktijd abortus: "Er is vaak sprake van dwang"
Meer over Abortus »

Reacties

En zo komen we op een steeds groter afglijdende schaal. Iedere keer wordt er weer stukje bij beetje van af gesnoept. Waar houdt het op ? En deze mevrouw Dijkstra voorop in de strijd tegen het prille beschermwaardige leven, wat zichzelf niet kan verdedigen. Afschuwelijk, en dat wordt nog beschaving genoemd ook.
A
“Daarbij moeten we vaststellen dat levensvatbaarheid pas bij 24 weken aan de orde is.”De denkfout is dat die uitspraak alleen geldt voor te vroeg geboren leven, maar onterecht wordt toegepast op het ongeboren leven.
P
Vanaf de conceptie sta je in levensboek van God, vele zullen het leven niet zien buiten de baarmoeder maar staan opgeschreven in het boek des levens bij het eindoordeel als volmaakt zijnde gelijk aan Jezus in de nieuwe hemel en aarde.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen