Slob
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2020 door Patrick Simons

Minister Slob: "Verklaringen die homoseksuele identiteit leerlingen afwijzen, keur ik af"

Minister Arie Slob heeft de uitspraken die hij gisteren in een debat deed over de wijze waarop sommige reformatorische scholen met homoseksualiteit omgaan teruggetrokken. Dit deed hij nadat er landelijke ophef was ontstaan. Verschillende mensen deden zelfs aangifte tegen hem. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de strafbaarheid van de uitspraken onderzoeken.

Slob kwam onder vuur te liggen na een debat over lessen burgerschap. De minister zei dat religieuze scholen het recht hebben om ouders een verklaring te laten tekenen waarin ze afstand nemen van homoseksualiteit. Hij voegde daar aan toe scholen wél alle leerlingen gelijk moet behandelen. Ook stelde de minister dat scholen de grondwettelijke vrijheid hebben om ouders een dergelijke verklaring te laten ondertekenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrijheid van onderwijs
- Zijn christelijke scholen onveilig voor homo’s? Drie LHBT’ers geven antwoord
- Opnieuw is een uitzonderingsbepaling voor christenen om zeep geholpen
- Eerlijk gesprek over homoseksualiteit op refoscholen is bijna niet meer mogelijk
- Alleen SGP stemt tegen schrappen identiteitsverklaringen scholen over homoseksualiteit
- Minister Slob wil dat christelijke scholen vrijheid behouden om homoseksualiteit af te wijzen
Meer over Vrijheid van onderwijs »

Reacties

F
Vorige week was er een heftige discussie in de media omtrent de vrijheid van meningsuiting (cartoons op scholen). Deze week lijkt er ineens niets meer over van diezelfde vrijheid om een Bijbels geluid omtrent het huwelijk te laten horen (op scholen!). Maar Gods Woord houdt stand tot in eeuwigheid!
H
Met stijgende verbazing heb ik de berichtgeving over deze kwestie de afgelopen dagen gevolgd. In wat voor intolerante totalitaire samenleving zijn wij terechtgekomen? Nog even en we mogen in het geheel niet meer zeggen dat een heteroseksuele relatie Gods ontwerp is. Volgende stap is een gedachtenpolitie die bepaalt wat we wel en niet mogen vinden. Hoezo vrijheid van meningsuiting?
Bij dezen meld ik mij nederig bij het OM om de strafbaarheid van mijn uitspraken te onderzoeken, die ik over homoseksuele levensverbintenissen heb gedaan op het CIP. Het is mij kwalijk te nemen, dat ik als christen én als homo met een geregistreerd partnerschap heb gezegd, dat – zoals ik de Bijbel lees – homoseksuele gemeenschap niet naar Gods bedoeling is. Mij is ook kwalijk te nemen, dat ik opgewekt over mijn eigen relatie zonder seks geschreven heb in de zin van ‘zo kan het óók!’Lieve mensen in Nederland, respecteer elkaar!

Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events