Schutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Geerten van Breugel

Als christelijke partij samenwerken met FvD of PVV? "Als je alles bij elkaar optelt, kan het niet"

De SGP hinkt in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op twee benen. Menig kiezer herkent zich in de populistische partijen PVV en Forum voor Democratie, partijen die zich niet direct verbinden met kerk of geloof, maar zich wel waarderend uitspreken over het christendom. Hoever gaat dat 'cultuurchristendom' en hoeveel is het waard? In gesprek met historicus Gertjan Schutte, die als promovendus aan het Europees Universitair Instituut in Florence werkt. “Populistische partijen diskwalificeren een hele groep met hun stijl en retoriek. Wij en zíj, dat is het effect.”

Regelmatig zeggen FvD-leider Baudet en PVV-voorman Wilders het: We verdedigen in Nederland een joods-christelijke cultuur. Schutte vindt dat je er “niet zoveel aan hebt als je zegt dat we een christelijk land zijn, als je er in het heden niets mee doet. Want wat is die traditie van een paar jaar dan precies waard?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

R
Als samenwerken met PVV en FvD niet kan, dan kan dat ook niet met de huidige CU en CDA die veel van hun Christelijke normen en waarden over boord hebben gegooid. Anti-Christelijke partijen als GL, DENK en zéker D66 zou je dan ook buiten moeten sluiten. En ga zo maar door. Dan wordt het erg eenzaam in de politiek. Jammer trouwens dat iemand als de heer Schutte zich zo laat misleiden door propaganda en framing.
A
Dus als een partij "constructief", mag een christelijke partij er mee samenwerken ondanks het feit dat ze bijna alleen maar dingen willen die tegen Gods woord indruisen. Een vreemde houding die mij er toe doet bewegen juist NIET meer op een christelijke partij te stemmen.
W
Ik sla het geestelijk onderscheidingsvermogen van Thierry Baudet en met hem vele politieke incorrecte (ongelovige) denkers aanzienlijk hoger aan dan dat van ‘Christenen’ die menen politiek correct te moeten blijven. Het politiek correct ‘mantra’ is een vorm van massa-indoctrinatie. Waar is Gods Geest in dit alles !
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events