rik torfs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 november 2020 door Patrick Simons

Rik Torfs vindt de kerk fantastisch: "Maar ze moet niet alle plaats in ons leven innemen"

“De kerk is fantastisch, zolang ze in ons leven niet alle plaats inneemt.” Aan het woord is de Belgische hoogleraar kerkelijk recht Rik Torfs. De bekende publicist en televisiemaker gebruikte de tijd die tijdens de coronacrisis vrijkwam om het boek ‘De kerk is fantastisch’ te schrijven. Een indrukwekkend betoog over de kerk vanuit acht verrassende invalshoeken. CIP.nl sprak er uitgebreid met hem over: “Je kunt altijd op God rekenen, ook al zwijgt Hij vaak. Maar je moet minder op de kerk rekenen, ook al spreekt zij veel.”

Torfs werd na een optreden in De Ongelooflijke Podcast door de uitgever gevraagd om een boek te schrijven over de kerk. “Ik had daar allerlei uitspraken over de kerk gedaan”, vertelt hij. “Ik vond het een zeer aantrekkelijke gedachte, maar had eigenlijk weinig tijd om hier een boek over te schrijven. Ik heb beloofd het te gaan doen, maar ergens in mijn achterhoofd leefde de gedachte dat ik die belofte moest gaan breken.” De komst van het coronavirus zorgde echter voor een lege agenda. “Ik kon niet naar het buitenland. Ik dacht: het is nu of nooit en ben begonnen met schrijven. Ik heb enorm genoten van het kunnen schrijven van dit boek in volledige rust.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Rik Torfs
- Rik Torfs wijst op falende kerk: "Uit angst krijgen mensen geen tweede kans"
- Als eeuwig leven niet ter sprake komt blijft er volgens Rik Torfs een onthoofde kerk over
Meer over Rik Torfs »

Klik hier om het boek van Rik Torfs te bestellen

Reacties

www.gospelkerkrefreshed.beToch altijd bijzonder dat er op een website van een kerk geen Bijbeltekst is te vinden. En dat sluit wel weer aan bij bovenstaand stuk.
M
De kerk is geen gebouw, jij bent de kerk. Als Jezus daarin centraal staat is dat je leven. De liefde van Jezus woont in je hart, als je die af en toe aan de kant zet mis je je doel in je leven. Neemt niet weg dat Zijn liefde voor jou onvoorwaardelijk is.
P
Eddy Haesaerts - Uw kerk lijkt fantastisch, dat maak ik uit uw bericht op. Dat lijkt mij dan meer uw project dan dat het onderdeel is van de wereldwijde kerk van Jezus Christus. In plaats van uw oordeel over de Katholieke kerk en Rik Torfs zou het herlezen van de teksten van Jezus over oordelen u niet misstaan. En als de kerk ziek is, doe er dan wat aan in plaats van een nieuw instituut te regelen. Blindheid? Doe daar eerst wat aan en volg dan Jezus; nu lees ik alleen zelfgenoegzaamheid. Jammer en voorbeeld van "met ontferming bewogen" zijn.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen