Ds. René de Reuver
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Jeffrey Schipper

PKN diep door het stof: "Antisemitisme is zonde tegen God"

"De Protestantse Kerk in Nederland wil zonder terughoudendheid erkennen dat de kerk mede de voedingsbodem heeft bereid waarin het zaad van antisemitisme en haat kon groeien", aldus ds. René de Reuver (foto), scriba generale synode, tijdens de Kristallnachtherdenking op 8 november 2020. Hij las de verklaring van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) voor.

Verschillende afgevaardigden van kerken uit de gereformeerde gezindte hebben een handreiking opgesteld die kerken zondag 15 november in de dienst kunnen gebruiken. In deze handleiding wordt schuld beleden voor de nalatige houding van kerken in de Tweede Wereldoorlog. Ze willen deze dag uitroepen tot een zondag van verootmoediging en schuld. De handreiking werd ondertekend door predikanten uit de Gereformeerde Bond (PKN), Hersteld Hervormde Kerk (HHK), Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) en Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Los daarvan heeft ook de PKN een schuldbelijdenis opgesteld.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

D
Zolang de kerken om met de koning te spreken nu nog steeds de andere kant op kijken, Israel niet massaal steunen tegen de VN en het terrorisme, is hun belijdenis een wassen neus.Schuld belijden zonder bekering heeft geen enkele zin schreef ooit Dietrich Bonhoeffer, het is een vorm van goedkope genade.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen