Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 november 2020 door Redactie

Joe Biden wint Amerikaanse verkiezingen: oprechte katholiek of 'abortuspresident'?

Na dagenlange spanning werd afgelopen weekeinde dan toch bekend wie de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika wordt. Joe Biden heeft genoeg kiesmannen verzameld om verkiezingswinst op te eisen en deed dat dan ook. President Trump accepteert zijn verlies nog niet en vecht de uitslag aan, zo liet hij weten. Uit de eerste analyses blijkt dat veel christenen in Amerika op Trump hebben gestemd.

Joe Biden is de oudste president ooit. Een ander bijzonder gegeven is dat de 78-jarige democraat lid is van de katholieke kerk. Daarmee is hij de tweede president ooit die katholiek is. De eerste was John F. Kennedy. De strijd tussen beide kandidaten was ongekend spannend, waardoor het lang duurde voordat men een winnaar durfde uit te roepen. Zaterdag was dat wel het geval. Ook Biden zelf eiste vervolgens de verkiezingswinst op. Hoewel het vanwege het Amerikaanse kiessysteem lang spannend bleef, kreeg Joe Biden de meeste stemmen ooit. In totaal werden er meer dan 75 miljoen stemmen op hem uitgebracht.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
En zo iemand (ik bedoel niet de president-elec Joe Biden, maar deze rijke televisiedominee!) noemt zich volgeling van Christus??? Wat beschamend!!!

A
We zullen zien wat Biden brengt en door wat/wie hij gedreven wordt. Zoals Jezus al zei: aan de vruchten herken je de boom.
L
Je kan Kenneth Copeland op geen enkele manier serieus nemen. Het is één van de vele dwaze en in feite godslasterende televisiepredikanten in de Verenigde Staten. Kijk naar een paar van zijn "optredens" en je wordt er misselijk van. Zo is het ook met Trump. De waarheid doet hij keer op keer zo'n geweld aan dat ik het onbegrijpelijk vind dat je als christen op zo'n man kan stemmen.
Toon meer reacties (26)