Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 november 2020 door Redactie

Segers in debat met imam over verbod op godslastering: "Ongepast hier nu over te beginnen"

Zowel in Den Bosch als in Rotterdam zijn docenten bedreigd omdat ze een spotprent hebben laten zien van profeet Mohammed. CU-leider Gert-Jan Segers zat donderdagavond bij de talkshow Op1 om erover te spreken en ging in debat met de imam Azzedine Karrat: "Ik vind het zo ongepast dat je de vrijheid waar je zelf van geniet gebruikt om te zeggen: weet je wat, we gaan deze voor een ander inperken. Dat is onbestaanbaar.”

Imam Azzedine Karrat vroeg zich af of het verstandig is dat docenten een spotprent van Mohammed gebruiken in de les. Segers vindt dat een leraar dit gewoon mag doen: “We hebben in dit land ontzettend veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om een moskee te bouwen, imam te zijn, te preken en mensen uit te nodigen moslim te worden. Maar je hebt ook de vrijheid om moslim af te worden en christen te zijn. Dat is fantastisch. Ik ben heel blij dat ik Nederland leef met heel veel vrijheid. De andere kant van de medaille is echter wel dat je in een vrije samenleving ook gekwetst kunt worden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Die leraar in Rotterdam liet nog geen eens een spotprent van de profeet Mohammed zien, maar van een moslim terrorist.

Hoewel Europa meer seculier is dan christelijk, zit het adagium je vijand te tolereren, toch nog best diep in onze genen.

Het zou goed zijn als moslims hier beseffen dat veel van hun geloofsbroeders gevlucht zijn voor een oorlog waarin bijna alle partijen moslim zijn, en dat veel van hun buurman moslimlanden die vluchtelingen in de steek laten.
Y
Respect voor Gert Jan aan tafel ! Debat gisteren aangehoord . Gert Jan hield zijn rug recht en kwam op waar wij als samenleving voor staan vrijheid òòk als het soms pijn doet !
J
Goed verwoord door Zegers, tegenover iemand die steeds in de rede viel.

Ze zijn beide tegen beledigen en godslastering. Maar het grote verschil is de reactie daarop. Is dat als Jezus of anders?
Toon meer reacties (34)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen